Vranić

HRS: Zbog 'nemara' gradske uprave Široki Brijeg ostaje bez trećeg traka prema Posušju

''Gradonačelniče je li Vam možda oporba kriva što je gradska uprava nemarna i ne radi svoj posao ili Vam nije u interesu da Široki Brijeg ima bolje prometnice?'', pitaju iz HRS-a.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 06. 2020. u 17:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Župa Kočerin

Županijski Odbor Hrvatske republikanske stranke smatra kako je gradonačelnik Miro Kraljevića izravno ili neizravno odgovoran zbog dugogodišnjeg nemara gradske uprave zbog kojeg su žitelji Širokog Brijega ostali uskraćeni za proširenje ceste prema Posušju.

''Cca. 2 milijuna eura osiguranih sredstava umjesto da se ulože u izgradnju trećeg traka na putu od Kočerina do Vranića, kako je bilo predviđeno Programom modernizacije magistralnih cesta u FBiH, zbog nemara je nepovratno izgubljeno'', poručeno je.

Pročitajte još

ŽO Hrvatske republikanske stranke BiH postavlja pitanje gradonačelniku Miri Kraljeviću, tko je odgovoran što Grad Široki Brijeg još uvijek nije priveo kraju eksproprijaciju zemljišta koju je trebao napraviti?

''Naime, planirana izgradnja trećega traka bila je dužine 4,8 km i trebala je biti korištena za spora vozila a za što je bilo predviđeno pet milijuna maraka. Grad Široki Brijeg je trebao uraditi eksproprijaciju zemljišta i to 67 parcela od kojih se gotovo nijedna ne koristi. Troškove postupka otkupa zemljišta, trebalo je financirati JP Ceste FBiH kao korisnik eksproprijacije. Ukupni troškovi otkupa zemljišta procijenjeni su na 130.400 eura. Očekivalo se kako će se projektom modernizacije cestovnog sektora FBiH smanjiti broj prometnih nesreća, lokalno zagađenje generirano prometnim sektorom, kao i poboljšati povezanost i sigurnost te da će projekt olakšati trgovinu, omogućiti razvoj turizma, pružiti lokalnim zajednicama bolji pristup društvenoj infrastrukturi, pružiti potporu razvoju privatnog sektora, promovirati regionalni i nacionalni ekonomski rast i pridonijeti gospodarskoj i društvenoj koheziji regije, ali i, kada je u pitanju magistralna cesta M6.1, skratiti put od Posušja do Širokog Brijega'', istaknuto je.

ŽO Hrvatske republikanske stranke poziva Širokobriježane da sami procijene o kolikom se nemaru gradske uprave što potvrđuju novčana sredstva koja su umjesto prometnu infrastrukturu magistralne ceste M6.1 usmjerena negdje drugdje?!

''Dok su općinske vlasti Posušja izvršile proces eksproprijacije zemljišta i to 23 parcele te omogućile proces izgradnje spore trake u dužini od 1,2 kilometra od Vranića prema Širokom Brijegu. To znači da će JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine financirati samo onaj dio koji se nalazi na području općine Posušje. Za taj dio JP Ceste Federacije Bosni i Hercegovine su izdvojile milijun i dvjesto tisuća eura a Široki Brijeg je ostao bez svojeg novca'', poručeno je.

''Gradonačelniče je li Vam možda oporba kriva što je gradska uprava nemarna i ne radi svoj posao ili Vam nije u interesu da Široki Brijeg ima bolje prometnice?'', pitaju iz HRS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close