Sjednica

HNŽ: Pola milijuna znanstvenicima, 150.000 KM aerodromu i 100 mjesta pripravnicima

Vlada je razmotrila i usvojila Odluku o usvajanju Godišnjeg plana provedbe Programa razvitka malog gospodarstva.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 10. 2021. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj, 154. sjednici Vlada je donijela Odluku o izdvajanju 500.000 KM za potporu znanosti i mladim znanstvenicima što je, kako je priopćila Vlada HNŽ-a, prva takva odluka u ovoj županiji.

Vlada je usvojila i Odluku u svezi sa zapošljavanjem vježbenika u županijskim tijelima uprave, upravnim organizacijama i drugim službama, tijelima i institucijama HNŽ. Istaknuto je kako se planira zaključivanje 100 ugovora.


''Sukladno proračunskim mogućnostima ili naknadnom povećanju iznosa za sufinanciranje Federalnog zavoda za zapošljavanje, Vlada će razmotriti  prijam i dodatnog broja vježbenika. Javni poziv za prijam vježbenika bit će objavljen na službenoj stranici Vlade HNŽ'', navedeno je

Razmotrena je i prihvaćena Odluka kojom se Zračnoj luci u Mostaru odobrava transfer od 150.000 KM za ublažavanje negativnih posljedica pandemije koronavirusa.

Iz resora Ministarstva unutarnjih poslova, Vlada je usvojila Odluku kojom se za rekonstruiranje zgrade  PU Čapljina izdvaja 150.000 KM.

Vlada je razmotrila i usvojila Odluku o usvajanju Godišnjeg plana provedbe Programa razvitka malog gospodarstva.

Vlada je, kako je priopćeno, usvojila niz odluka o dodjeli koncesija za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za više elektroenergetskih objekata na području  Mostara, Čapljine, Stoca i Čitluka.

Također, usvojene su informacije Ministarstva gospodarstva o realiziranju prometa naftnih derivata i o realiziranju elektroenergetske bilance te izvješće o radu inspektorata za prvih šest mjeseci ove godine.

Iz resora Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada je usvojila Program utroška dijela novčanih sredstava s pozicije namjenskih sredstava od naknada prikupljenih temeljem prenamijene poljoprivrednog zemljišta.

Vlada je razmotrila Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slatkovodnom ribarstvu u HNŽ i Dokument okvirnog Proračuna  za razdoblje od 2022. do 2024. godine, o kojima će se, kako je navedeno, izjasniti na sljedećoj sjednici.

Kopirati
Drag cursor here to close