Traži se rješenje

Mostar se sjetio opasnog raskrižja na Balinovcu

Stanovnici Balinovca tražili su od Grada hitnu reakciju za sanaciju.
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 06. 2020. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar sjetio se raskrižja u mostarskom naselju Balinovac te je započeo s aktivnostima za njegovu sanaciju.

Izmjenom Plana javnih nabava uvrstila se stavka izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju problematičnog raskrižja. Time će samo za projektnu dokumentaciju bit će utrošen iznos veći od 20 tisuća maraka.

Novac za to stečen je potpisivanjem sporazuma između Grada Mostara, J.P. Cesta FBiH i Federalnog ministarstva prometa i veza.

Podsjećamo, na raskrižju se vrlo često događaju prometne nesreće. Stanovnici Balinovca tražili su od Grada hitnu reakciju za sanaciju.

Glavna savjetnica gradonačelnika, Radmila Komadina, medijima je ranije kazala kako je u planu na tom raskrižju postavljanje semafora.

''Na zadnjem kolegiju smo raspravljali da se što prije pronađe idejno rješenje da se semafori postave na tom dijelu'', rekla je Komadina i dodala kako je predviđeno da se u budućnosti ta prometnica pretvori u cestu s četiri trake.

No, neki smatraju kako postavljanje semafora nije idealno rješenje.

''Postavljanjem semafora zasigurno će, zbog inače povećane frekvencije vozila, nastajati ogromne gužve'', rekao je za Bljesak.info instruktor mostarske autoškole.

Javna nabava za izradu projektnu dokumentaciju još nije raspisana, no tek nakon tog procesa može se birati izvođač radova. Tako da će mještani dok naselja i dalje strahovati pri prelasku ulice i očekivati nove prometne nesreće.

Kopirati
Drag cursor here to close