Tržnica Tepa

Grad Mostar odabrao korisnike pa pola godine kasnije im nabavljaju infrastruktu

Odabrani korisnici kao glavnu pogodnost, navode iz Grada, imaju umanjenu naknadnu korištenja tržišne infrastrukure od 50% na razdoblje od pola godine
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 02. 2023. u 19:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pola godine nakon što je objavljen popis korisnika tržišne infrastrukture na mostarskoj tržnici Tepa, Grad je odlučio nabaviti traženu tržišnu infrastrukturu.

Produžen rok dva mjeseca nakon što je prošao

Naime, Grad Mostar je 6. lipnja 2022. godine objavio Javni poziv za odabir korisnika tržišne infrastrukture na tržnici Tepa. Poziv je trebao trajati do 27. lipnja, ali je tek sredinom kolovoza objavljeno produženje Poziva do sredine rujna.

Konačna lista korisnika objavljena je počekom listopada. U njoj je navedeno 21 korisnik, među kojima se nalaze obrti, udruge, tvrtke, ali i Obrtnička komora HNŽ-a.

Kiosci vrijedni preko 250.000 KM

Odabrani korisnici kao glavnu pogodnost, navode iz Grada, uz umanjenu naknadnu korištenja tržišne infrastrukure od 50% na razdoblje od pola godine, oslobođeni su i godišnjeg plaćanja komunalne naknade, ali i mogućnosti korištenja kioska, te štandova po povlaštenoj cijeni izvan turističke sezone.

Grad Mostar tek je 23. veljače objavio javnu nabavu za nabavu montažno-demontažnih kioska na Tepi. Vrijednost nabave procijenjuje se na preko 250 tisuća maraka s rokom isporuke od 60 dana. Ime odabranog ponuđača moglo bi biti poznato krajem ožujka kada je predviđeno otvaranje ponuda.

Podržala EU i Česi

Javni poziv i infrastrukura realiziraju se u okviru projekta “Mostarska Tepa” koji je Gradu Mostaru odobren kroz Projekt „Podrška Europske unije za konkurentnost poljoprivrede i ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini“, koji provode i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih naroda u BiH i Češka razvojna agencija.

Kroz projekt je, tvrde, planirano uspostavljanje nove tržišne infrastrukture na lokalitetu tržnice i to montažno-demontažni kiosci i mobilni štandovi. Njima će se, navode, unaprijediti kvaliteta, higijena i sigurnost hrane i omogućiti primjena dobrih poslovnih praksi uključujući aspekte zaštite životne sredine, javnog zdravstva i sigurnosti hrane.

Mostarska Tepa prije nekoliko godina dobila je svoje osvježenje. I tada je renoviranje tržnice u Starom gradu podržala i međunarodna zajednica. Ipak, kao gotovo kao svaka bh. priča tadašnju obnovu kočilo je financiranje

Kopirati
Drag cursor here to close