Mi smo na čekanju...

Grad gleda u nas, mi u Grad: Gdje se vozi mostarsko smeće

''Ma kakva obećanja, mi gledamo u Grad, Grad gleda u nas. Ovo je sad nastupilo neko vrijeme kad više niti sami znamo gdje da tražimo rješenje'', govori direktro JP Parkovi
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 02. 2020. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svaki dan imamo obećanja da će se nešto riješiti. Stoga, smeće tovarimo prema Uborku, u nadi da će nas pustiti, zatim gore čekamo po pet, šest sati i u konačnici se vratimo na Bišće polje gdje istovarimo kamione'', govori za Bljesak.info Dragan Krtalić, direktor JP Parkovi opisujuću proceduru po kojoj posluju posljednjih dana, od kada je blokada deponije stupila na snagu.

FOTO: Bljesak.info /  Privremeno se smeće odlaže na jednu od lokacija Parkova na Bišću polju

Ističe kako je svjestan da ni to nije rješenje, ali da su u trenutno novonastaloj situaciji primorani 'činiti nešto'.

''Bolje je s toga da smeće, kao što smo to činili i prethodnih puta, stavljamo na jedno mjesto pa ga u konačnici, kad se stvari srede prebacimo na lokaciju deponije, nego da se ono gomila po gradu. To nisu neke velike količine koje odvozimo, ali radimo najbolje što možemo'', govori.

Tvrdnje pojedinih građana kako se smeće posljednjih dana odvozi samo s 'privilegiranih lokacija' kaže da su 'čista glupost'.

''Ako su kontejneri ispred škola, Domova zdravlja i nekih frekventnijih točaka u gradu 'privilegirana mjesta' onda stvarno ne znam što da kažem više ljudima'', govori direktor Parkova i apelira na građane da imaju više razumijevanja za njihov rad te poziva sve da tijekom ove situacije malo više pažnje usmjere na ono što se odlaže, odnosno da se suzdrže od bacanja wc školjki, šuta i tomu sličnog otpada.

FOTO: Bljesak.info / Privremeno se smeće odlaže na jednu od lokacija Parkova na Bišću polju

Na upit o 'obećanjima' koja dobivaju i s kojih adresa ona stižu, odnosno imaju li kakve odgovore od službi Grada Mostara, Krtalić govori:

''Ma kakva obećanja, mi gledamo u Grad, Grad gleda u nas. Ovo je sad nastupilo neko vrijeme kad više niti sami znamo gdje da tražimo rješenje''.

Podsjećamo, ponovna blokada mostarske deponije nastupila je od subote 22. veljače, od kada mještani naselja oko Uborka mirnim oskupljanjem izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog nereagiranja vlasti na prijedlog od šest ponuđenih lokacija za alternativnu deponiju.

Kopirati
Drag cursor here to close