Investicije

Glamoč i Bosansko Grahovo dobit će vjetroparkove

Odobrene koncesije za izgradnju vjetroparkova na prostoru općina Glamoč i Bosansko Grahovo
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 07. 2022. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije usvojila je prijedloge Odluka o određivanju koncesionara, odobravanju ugovora o koncesiji i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva za potpisivanje ugovora s koncesionarom u svezi izgradnje vjetroparkova na prostoru općina Glamoč i Bosansko Grahovo.

Ovim Odlukama Vlada HBŽ kao koncesor, prihvatila je Izvješća povjerenstva za koncesije o provedenom pregovaračkom postupku s tvrtkom “Vjetroelektrane dah planine” d.o.o. Mostar koja se ujedno određuje za Koncesionara.

Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju vjetroparka “Čadilj”, smještenog na području općine Glamoč, ukupne instalirane snage od 138 MW, za koju je određena jednokratna koncesijska naknada u iznosu od 62.236,42 KM, i koncesija za izgradnju vjetroparka “Marino Brdo”, smještenog na području općine Bosansko Grahovo, ukupne instalirane snage od 126 MW, za koju je određena jednokratna koncesijska naknada u iznosu 56.330,80 KM.

Godišnja (tekuća) koncesijska naknada (za obje koncesije), obračunavat će se u iznosu od 1,75 % od ukupnog bruto prihoda ostvarenog proizvodnjom električne energije.

Određeno je i ovlašteno Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije da u ime Koncesora -Vlade HBŽ, zaključi i potpiše odobrene ugovore o koncesiji.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u “Narodnim novinama Hercegbosanske županije”.

Kopirati
Drag cursor here to close