Zenica sjever - Zenica jug

Evo zašto je zatvorena nova dionica autoputa

No, dionica je zatvorena za promet a snimke zabilježene na njoj govore kako nije riječ baš o ''nekim manjim'' problemima.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 12. 2020. u 15:39 Bljesak.info
Ogromna klizišta, velika oštećenja, izvori vode po autocesti!

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JP Autoceste FBiH demantiraju napise o zeničkoj obilaznici navodeći kako se ''svaka uspješna priča pokušava pretvoriti u svoju suprotnost''.

Navode i kako je ''izvođač izvršio radove u skladu sa ugovorom, osim nekih manjih nedovršenih radova i nedostataka koji ni na koji način ne utiču na korištenje autoceste u svrhu za koju je ista namijenjena''.

No, dionica je zatvorena za promet a snimke zabilježene na njoj govore kako nije riječ baš o ''nekim manjim'' problemima.

Portal Crna Hronika piše kako je situacija drugačija na terenu govore fotografije i snimci nastali ovih dana na novootvorenom autoputu.

''Iako je ovaj projekt od 11 kilometara autoputa koštao stotine milijuna maraka, izgradnja trajala sedam godina, projekat nije završen, te je potpuno nejasno kako je moguće da je uopće pušten u rad. Naime, iznad autoceste vidljiva su svježa klizišta, a mještani Klopča kažu kako to nije prvi put da se javljaju klizišta od kako se put pravi. Upravo iz ovog dijela Klopačkih stijena izviru najveće količine vode koje su im godinama bile dovoljne za pristojnu vodoopskrbu. Kako je moguće da se u rad pustila dionica 'najmodernijeg i najskupljeg puta u državi', a da u isto vrijeme već na samom početku tog puta postoji opasnost od obrušavanja stijena i klizišta. Da li je potrebno da se na ovom putu dogodi obrušavanje kamena i zemlje na put i teška nesreća da bi reagirali na ovakve događaje?'', navodi portal.

 

Kopirati
Drag cursor here to close