FOTO

Evo asfalta: Pogledajte kako Smrčenjaci izgledaju iz zraka

Ulica je puštena u promet
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 11. 2022. u 10:03 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici građevinskog poduzeća HP INVESTINGA d.o.o. Mostar proteklih su dana vršili radova na pripremi za asfaltiranje prometnice u Ulici lll cimske bojne i Ulici Mijata Tomića, nakon čega je uslijedilo i asfaltiranje prometnice.

Merima Kadrić-Kovačević, dip. ing.građ. ispred tvrtke HP Investing, prošli je tjedan priopćenjem preko Grada Mostara najavila zatvaranje navedenih ulica u periodu od četvrtka 3.11. do subote 5.11. zbog ''radova na pripremi prometnice za asfaltiranje''.

''Prvo je išla obavijest o pripremi prometnice za asfaltiranje, nakon toga je išla obavijest za asfalt. Kada se pripremalo nije se mogla koristiti ulica da bi se kvalitetno pripremilo, nakon toga je išlo asfaltiranje po dinamici koja je nama ugovorena i koja je takva i sve je završeno u roku'', rekla je za Bljesak.info Merima Kadrić-Kovačević.

Kadrić-Kovačević je objasnila kako su za ovu dionicu potpisana dva ugovora, jedan ugovor je uključivao staru dionicu i novu cestu Blajburških žrtava do kružnog toka i taj ugovor su, kaže, završili prošle godine.

Rok je bio dvije godine, kaže, zbog financiranja.

''Nakon toga bio je ugovor za kružni tok koji je obuhvaćao Ulicu Mijata Tomića dio Ulice III. cimske bojne i sam kružni tok. Bilo je stotinu problema oko tuđih ograda, imovinsko pravnih odnosa, a u principu je sve u roku okončano'', kazala je Kadrić-Kovačević.

Nastavak Ulice Blajburških žrtava radit će se kada se riješe imovinsko pravni odnosi.

''Nastavak Blajburških žrtava kod one kuće, kad će se raditi ne znam. Vjerojatno kada grad riješi imovinsko pravne odnose, onda će se vjerojatno izvršiti eksproprijacija i vjerojatno će se i nastaviti raditi, a to biti treći tender koji možemo dobiti mi ili neko treći'', kazala je.

Vertikalna prometna signalizacija trebala bi biti iscrtana najmanje deset dana nakon asfaltiranja, pojasnila je.

''Što se tiče signalizacije, mi smo dobili nalog za vertikalnu signalizaciju i ona je poručena. Za vertikalnu signalizaciju još nismo dobili projekt signalizacije. On bi nam uskoro trebao biti predan, a u principu najmanje 10 dana nakon asfaltiranja iscrtava se signalizacija'', kazao je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close