Zračna luka ima potencijal

EU želi 'dignuti' zračnu luku Mostar - Dali savjet i financijska sredstva za studiju

Mnogo više se može uraditi u toj povezanosti zračnim putem, smatra predstavnik EU u BiH, govoreći kako mostarska zračna luka ima potencijal.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 12. 2023. u 11:56 Bljesak.info | R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska zračna luka ima potencijal koji se ne koristi dovoljno, smatra šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini, veleposlanik Johann Sattler, koji je danas održao u Mostaru sastanke s čelnicima Vlade i Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije.

Kaže kako je osim gospodarskih potencijala za EU važna povezanost i to ne samo putem Koridora VC, a zračna luka Mostar se ne koristi u dovoljnoj mjeri.

''Kada vidite koliko posjeta Mostaru i Međugorju vidjet ćete da aerodrom nije ni izbliza iskorišten. Mnogo više se može uraditi u toj povezanosti zračnim putem. Mi smo pružili svoj savjet ali i financijska sredstva da se uradi studija izvodljivosti u tom smislu'', kazao je Sattler.

Video: IMAM IDEJU 40# | MARKO ĐUZEL, DIREKTOR ZRAČNE LUKE MOSTAR

Iznoseći izvještaj o radu Zračne luke Mostar pred Gradskim vijećnicima direktor ovog poduzeća Marko Đuzel rekao je kako zračnoj luci Mostar treba dati još jednu šansu prije eventualne koncesije.

''Iako je bilo više pokušaja, mislim da je bolje pokušati još jednom Zračnu luku dignuti na neke noge. Da ona bude stabilno poduzeće, jer za hercegovačku regiju bez aerodroma doslovno je nemoguće poslovati. Moje mišljenje je da ne trebamo ići u koncesiju, no tu su vlasnici i suvlasnici koji će u konačnici odlučiti'', rekao je Đuzel.

 
Podsjetimo, Zračna luka Mostar nedavno je najavila izravne letove sa Zračnom lukom u Beogradu.

Pored toga se vode pregovori i za aviolinije tijekom sezone, jer, kako kaže Đuzel, samo charter letovi su zabilježili oko 10 tisuća putnika, te se namjerava pored onih postojećih veza, proširiti povezanost sa novim destinacijama.
Kopirati
Drag cursor here to close