Od 18. srpnja

Mostar: Kreću radovi na sportskoj dvorani

Izgradnja dvorane će između ostalog biti financriana kreditom Razvojne banke Vijeća Europe koji je vrijedan 12 milijuna eura.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 07. 2022. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od ponedjeljka 18. srpnja nastavljaju se radovi na izgradnji sportske dvorane u Mostaru, doznaje Bljesak.info.

''Osigurali smo financiranje i nastavak veliki infrastrukturnih projekata Grada Mostara. Vrlo brzo krećemo u izgradnju velike sportske dvorane, bazena, Hrvatskog narodnog kazališta, svih nekakvih velikih projekata. Završavamo infrastrukturne projekte od sjevernog ulaza u Grad koji bi trebao zaživjeti početak u ovoj godini'', rekao je prošlog mjeseca (lipanj 2022.) gradonačelnik Mostara, Mario Kordić u pauzi održavanja sjednice GV.

Izgradnja dvorane će između ostalog biti financriana kreditom Razvojne banke Vijeća Europe koji je vrijedan 12 milijuna eura, a izgradnjom ovog kulturno-sportskog centra Mostarci, ali i svi Hercegovci bi trebali dobiti salu u kojoj mogu zadovoljiti svoje potrebe u oblasti kulture i sporta.

Također u travnju 2022. prvi čovjek Mostara je rekao kako su osigurana grant sredstva za sportsku dvoranu.

''Oko dvorane samo se pomaknuli korak naprijed. OsiguraliOsigurali smo 9,5 milijuna eura grant sredstava od viših razina vlasti i EU-a'', istaknuo je raniije Kordić.

Radi se o projektu čija je opravdanost višestruka, kako društvena i gospodarska, tako i zdravstvena kulturološka, obrazovna, promotivna kako za investitora tako i društvo i regiju u cjelini.

 

 

 

 

 

4.000 mjesta

"Ukupna kvadratura KSC je 48.000m2. Objekt se sastoji od dvorane kapaciteta 4.000 mjesta, igrališta dvorane 50X29m s fiksnim i pokretnim tribinama ispod kojih su garderobe, svlačionice, toaleti, spremišta za opremu, svlačionice. Ukupna kvadratura glavne dvorane i trening sale je 1400 m2. Na prvom katu dvorane je prostor za sportske aktivnosti- gimnastika, fitness te trim-staza. Na drugom katu je prostor za kulturne I društvene aktivnosti uredi i tehničke prostorije. Na nivou garaža, nivo -1 ili nivo -2 su strojarsko tehnološki prostori s bankom leda. Tri nivoa ispod zemlje je 400 garažnih mjesta kojima je pristup omogućen preko ulazno-izlaznih rampi. Dvorana ima pomoćne prostore-skladišta 6000 m2''

Kopirati
Drag cursor here to close