Vlada FBiH

Dva i pol milijuna KM za utopljavanje, sanaciju od poplava i spomenike

Sredstva utvrđena ovom odlukom bit će raspodijeljena nakon obavljenog javnog poziva, u visini od 50.000 KM po jednom programu/projektu za 18 odabranih projekata
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 04. 2019. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH u četvrtak je donijela odluke o usvajanju tri programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog ovogodišnjim Proračunom FBiH Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Prvi program odnosi se na 1.100.000 KM namijenjenih projektu utopljavanja zgrada radi uštede energije. Vlada je Federalnom ministarstvu prostornog uređenja dala suglasnost da, od ovog iznosa, 100.000 KM udruži sa sredstvima švicarskog Caritasa za edukaciju učenika i nastavnika o energetskoj učinkovitosti, obnovljivim izvorima energije i zaštiti okoliša, te za ugradnju sustava koji koriste obnovljive izvore energije u školskim objektima u FBiH.

Kako navode, sredstva utvrđena ovom odlukom bit će raspodijeljena nakon obavljenog javnog poziva, u visini od 50.000 KM po jednom programu/projektu za 18 odabranih projekata.

Drugom odlukom je za sanaciju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta odobreno 1.350.000 KM. Od ovog iznosa, a prema potpisanom Sporazumu o udruživanju sredstava između Vlade FBiH i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) za realiziranje projekta "Oporavak od poplava u FBiH", bit će izdvojeno 300.000 KM.

Također, za osam odabranih programa/projekata namijenjeno je po 100.000 KM, a 250.000 KM predstavljaju interventna sredstva, priopćeno je.

Iznos od 100.000 KM je, trećom odlukom, predviđen za sudjelovanje Vlade FBiH u sufinanciranju županijskih i lokalnih zajednica s ciljem zaštita nacionalnih spomenika. Sredstava od po 20.000 KM za četiri odabrana programa/projekta će biti raspodijeljena nakon obavljenog javnog poziva, dok preostalih 20.000 KM predstavljaju interventna sredstva.

Kopirati
Drag cursor here to close