Tehnološke inovacije

Digitalizacija poslovanja u Central osiguranju

Uz uvođenje novih tehnologija Central osiguranje nameće insurtech trendove u implementaciji tehnoloških inovacija na domaćem tržištu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 01. 2020. u 20:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Central osiguranje uvodi aplikativno rješenje za digitalizaciju poslovanja i prevenciju prijevara u osiguranju.

U visoko konkurentnom okruženju osiguranja postoje ogromni zahtjevi za povećanjem učinkovitosti i  pojednostavljenjem poslovanja. Osiguravajuća djelatnost jedna je od najkonkurentnijih djelatnosti koja se suočava s višestrukim izazovima.

Izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju su velike količine dokumenata, planiranje i izvještavanje, manjak proizvoda u portfelju kao i drugi procesi koji zahtijevaju puno vremena za realizaciju.

Ovi izazovi nisu samo uzrokovani promjenama očekivanja i ponašanja kupaca već i razarajućim faktorima koji nisu dio industrije osiguranja.

Digitalizacijom poslovnih procesa cilj je kroz digitalizaciju i pojednostavljenje poslovanja povećati produktivnost prodaje i ubrzati reakcije kompanije na zahtjeve tržišta.

Uz ostvarenje navedenih ciljeva stvaraju se preduvjeti za učinkovitu prevenciju potencijalnih prijevara kod prijave i obrade odštetnih zahtjeva kao i primjene poznate paradigme „ured bez papira”.

Odabrano rješenje omogućava analizu i izvještavanje svih aspekata poslovanja što uz primjenu sofisticiranih algoritama omogućuje detekciju svih vrsta zloupotreba poslovanja u djelatnosti osiguranja.

Posao se u potpunosti modernizira, a time se olakšava i interakcija sa klijentima. Uzimajući u obzir razvoj i tehnološki napredak proces digitalizacije štedi vrijeme uposlenika i korisnika usluga što za rezultat ima povećanje zadovoljstva korisnika usluga, produktivnosti i inovativnosti kompanije.

Digitalizacija je svugdje oko nas i to je proces koji se ne može zaustaviti. Potrebno je se prilagoditi zahtjevima klijenta i tržišnim okolnostima. Brzina prilagodbe i njihova primjena u poslovnim procesima kompaniji donosi konkurentsku prednost koja je u vremenu u kojem živimo ključna za poslovni uspjeh.

U modernom pogledu na digitalizaciju ona je uvjet bez kojega se ne može, odnosno neophodan uvjet. Uz uvođenje novih tehnologija Central osiguranje nameće insurtech trendove u implementaciji tehnoloških inovacija na domaćem tržištu. Uz kontinuirano provođenje prilagođenih edukacijskih programa iz područja tehnoloških inovacija za svoje zaposlenike mijenja se način njihovog razmišljanja olakšavajući time njihovu primjenu.

Central osiguranje je agilna i moderna kompanija s jasnom vizijom razvoja. Digitalizacija i nove tehnologije dio su vizije razvoja kojima kompanija želi ostati spremna da odgovori na sve buduće izazove nastavljajući sa ojačavanjem svoje pozicije na tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close