Načelnici

HDZ BiH obnavlja Osnovnu školu u Petrinji

Domaćin susreta bio je načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak koji je vodio današnju koordinaciju, a naredna je dogovorena u Neumu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 04. 2021. u 15:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović danas se u Kiseljaku sastao s gradonačelnicima i načelnicima izabranim iz reda te stranke i tom prilikom dogovoreno je da se pruži pomoć za obnovu porušene škole u Petrinji u Hrvatskoj.

Čović je nakon sastanka rekao da se radi uobičajenoj redovitoj koordinaciji načelnika i gradonačelnika iz reda HDZ-a BiH koje se posvećene temama interesantnim za lokalnu samoupravu.

''I danas smo na takav način razgovarali i o aktalnoj političkoj situaciji, posvetili smo pažnju problemima sa kojima se suočavaju općine, finsnijskim i fisklanim problemima u smislu izmjene zakonodavstva i na neki način uvezali to naše zajedničko djelovanje'', naveo je Čović.

Posebna točka, prema njegovim riječima, odnosila se na njegov nedavni odlazak u Petrinju gdje su se obvezali da pomognu u osposobljavanju jedne osnovne škole za narednu školsku godinu i danas je dogovoreno je da zajednički iznađu milijun ipol kuna iz proračuna koji bi bili usmjereni za obnovu te škole kako bi se iduće školske godine stavila u funkciju, a pohađa je oko 530 učenika.

Video: Čović: Dogovorena pomoć za obnovu osnovne škole u Petrinji

''Vjerujem da ovim dajemo jedan potpuni doprinos našeg udjela u zajednici općina i gradova kada je u pitanju FBiH, odnosno BiH, a opet da politika koju vodi HDZ bude na adekvatan način prepoznata. Ono što je osnovna ideja jeste da svi planovi koje smo stavili sebi za ovaj četverogodišnji period poslije lokalnih izbora, kao politički odgovorna stranka možemo provesti to vrijeme i da prepoznamo šta je problem koje sredine da bi se realiziralo ono što smo obećavali našim glasačima'', dodao je Čović.

Domaćin susreta bio je načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak koji je vodio današnju koordinaciju, a naredna je dogovorena u Neumu.

Načelnik Mišurić-Ramljak je također naveo da je raspravljano o aktualnoj problematici jedinica lokalne samouprave posebno u svjetlu pandemije, kao i o proračunima jer je zabilježen osjetan pad proračunskih prohoda.

''Svjesni smo da moramo finansirati mnoge projekte i imamo značajne izdatke nevezano za pandemiju, jer život ne može stati'', kazao je Mišurić-Ramljak, dodajući da je pad prihoda u ovoj općini u prva tri mjeseca 15 posto, te da očekuju podršku viših instanci.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas kazao je da i ove godine nastavljaju suradnju sa Hrvatima u BiH.

Ovakav vid koordinacije i suradnje, kako je naveo, doista je funkcionalan pogotovo u vrijeme pandemije gdje se na jednom mjestu mogu problematizirati svi oni izazovi koji predstoje, svi oni projketi na kojima već surađuju i razmišljati o prioritetima koji će doprinijeti kvaliteti života ljudi koji žive na ovim prostorima.

''Posebno želim izraziti zahvalnost u vezi obnove Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja gdje ćemo simboličnom gestom solidarnosti pripadnika istog naroda koji žive u dvije države, pokazati da u hrvatskom narodu niko nikada nije sam i da se uvijek ima na koga osloniti. Vjerujem da ćemo nastaviti saradnju koja će doprinjeti da BiH, odnosno sva područja gdje žive Hrvati i svi drugi budu mjesta ugodna za život'', rekao je Milas.

 

Kopirati
Drag cursor here to close