Izgradnja regionalne ceste

Čović- Butković: Želimo da općina Ravno ima mrežu prihvatljivih prometnica

Potpisivanju ugovora nazočio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je tom prilikom kazao kako će ova prometnica otvoriti jednu potpuno novu dimenziju prema Jadranskom moru i Republici Hrvatskoj.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 03. 2023. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Andrija Šimunović, načelnik općine Ravno i Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture u Vladi RH potpisali su danas u Ravnom ugovor za Projekt izgradnje regionalne ceste R428, dionica Zavala - Orahov Do - Granica RH (Slano).

Po riječima ministra Butkovića, prije godinu dana razgovarali su u obnovi ove ceste, vrlo važne za razvoj ovog kraja općine Ravno.

''Radi se o dionici Zavala-Orahov Do- Granica s RH, ukupne duljine od 10 kilometara, čija je vrijednost negdje oko 7,3 milijuna eura. Vlada RH je na svojoj sjednici prije otprilike mjesec dana donijela odluku da će financijski pomoći u realizaciji i ovog vrlo važnog projekta'', istaknuo je Butković.

Načelnik općine Ravno Andrija Šimunović kazao je kako je riječ o najvrjednijem projektu koji će se realizirati na prostoru općine Ravno u zadnjih 30 godina.

''Projektom će se osigurati najkraća i najkvalitetnija prometna povezanost Ravnog, ovog dijela općine Popova polja s Jadranskom magistralom, a odmah sutra i sa svim cestovnim pravcima koji budu povezivali jug RH, ali isto tako i prema općini Neum i susjednim općinama prema Republici Srpskoj - kazao je Šimunović, izrazivši uvjerenje "da ćemo se 2025. godine voziti budućom cestom".

Potpisivanju ugovora nazočio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je tom prilikom kazao kako će ova prometnica otvoriti jednu potpuno novu dimenziju prema Jadranskom moru i Republici Hrvatskoj.

Foto: Bljesak.info / Potpisivanje Ugovora Projekt izgradnje regionalne ceste R428

''Želimo da općina Ravno ima mrežu prihvatljivih prometnica kad je u pitanju veza s Ljubinjem i Trebinjem. Ova će prometnica otvoriti potpun novu dimenziju prema Jadranskom moru, prema Hrvatskoj. Ona je postala prevažna s obzirom na lokalitet Općine Ravno i turističkih, poljoprivrednih i gospodarskom ambicija'', kazao je Čović.

Također, pozvao je sve mještana Ravana da što prije krenu s prikupljanjem potrebne dokumentacije koja proizlazi iz ovog ugovora tako da se, kako je kazao, u naredna dva tri mjeseca provede natječaj, a i krene u realizaciju ovog dvogodišnjeg projekta.

Ovaj projekt samo je jedan u nizu koji se radi u suradnji s Republikom Hrvatskom. Kako je kazao Čović i najavljena skora sjednica između Vijeća ministara i Republike Hrvatske obuhvatit će razgovore i o ovim projektima.

Potpisivanje Ugovora Projekt izgradnje regionalne ceste R428 - Čović- Butković: Želimo da općina Ravno ima mrežu prihvatljivih prometnica

Foto: Bljesak.info / Potpisivanje Ugovora Projekt izgradnje regionalne ceste R428

''Ministar je spomenuo jedan od njih koji je već u fazi pripreme. Neke smo ostavili iza sebe, poput  mosta Svilaj kod Gradiške. Jako interesantan nam je most u Orašju s obzirom da imamo na godišnjoj razini i milijunski broj automobila i osoba, a na njemu su samo dvije trake tako da je potrebno i to da pojačamo'', kazao je.

Čović je također najavio i još jedan važan projekat između Republike Hrvatske i BiH koji će vrlo brzo ići u realizaciju.

''Radi se o projektu u području Aržana s jedne strane i Posušje i Tomislavgrad s druge strane. Njime bi se povezalo  ono što je prije dugo vremena rađeno ali nikada nije privedeno svrsi'', kazao je Čović.

Podsjetimo, Čović su u petak u Mostaru sastao s ministrom mora, prometa i infrastrukture u Vladi Republike Hrvatske Olegom Butkovićem. Nakon sastanka zajedno su se uputili u Općinu Ravno gdje je potpisan ugovor o Projektu izgradnje regionalne ceste R428, dionica Zavala - Orahov Do - Granica RH (Slano).

Kopirati
Drag cursor here to close