Lasta Čapljina

Ćorluka za Bljesak: Bez obzira na koronu, u Čapljinu investiramo 20 milijuna maraka

Popularne štrudle možemo očekivati s više smokve, a krem štapići će biti obogaćeni lješnjakom.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 06. 2020. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cvijet Hercegovine uskoro će ponovno mirisati na kekse i vafle. Potvrdio je to za Bljesak.info Petar Ćorluka, vlasnik grudske ''Violete'' koji je kupio čapljinsku ''Lastu'' i bez obzira na pandemiju koronavirusa ostao ustrajan u pokretanju nekadašnjeg giganta u kojeg će ove godine uložiti punih 20 milijuna KM.

''Ništa se nije promijenilo što se tiče investiranja u čapljinsku Lastu. Korona je možda malo usporila radove, ali nije ih ni u jednom trenutku potpuno zaustavila. Investicija od 20 milijuna maraka ide prema planu“, izjavio je za Bljesak.info Ćorluka.

Da sve ide svojim tijekom lako se primijeti pogledom na tvornicu koja se već može pohvaliti novim, potpuno obnovljenim krovom, a završen je i jedan dio nove fasade. Trenutačno se radi na pripremi poda, a Ćoluka je uvjeren kako će ovaj građevinski dio posla biti završen do rujna.

Foto: Bljesak.info / Građevinski radovi na tvornici Lasta u Čapljini

''Apsolutno sve smo odlučili iznova izgraditi, trebao nam je i novi krov, pod, fasada i instalacije, a trenutačno pregovaramo i oko novih strojeva za proizvodnju. Do kraja godine bismo sve trebali završiti ili barem privesti kraju“.
Više smokve, više lješnjaka

Legendarni okus Lastine štrudle ovaj poznati hercegovački gospodarstvenik ne planira pretjerano mijenjati, osim što će dodati više voća kako bi se poboljšala kvaliteta i kako bi proizvodi bili zdraviji. Tako popularne štrudle možemo očekivati s više smokve, a krem štapići će biti obogaćeni lješnjakom.

Sve je to u planu s početkom proizvodnje, koja bi, prema riječima Ćorluke, uskoro trebala krenuti.

''Kad završimo građevinske radove raspisat ćemo javni natječaj za radna mjesta i primati osoblje u koracima, ovisno koliko bude u određenom razdoblju zahtijevao proces proizvodnje. Za početak planiramo pokrenuti prvu smjenu rada, a ako prodaja krene dobro formirat ćemo i drugu i treću smjenu''.

Stručnjaci će, kaže, kad krene tehnološki proces, napraviti strateški plan i procijeniti koliki će broj ljudi biti potreban za početak. Jedno je sigurno, prioritet će imati domaće stanovništvo.

''Radnici će svakako morati ispunjavati osnovne uvjete natječaja koji budu određeni, no, razumljivo je kako ćemo prednost dati  lokalnim ljudima jer su i nama manji troškovi zbog prijevoza i smještaja, a i njima dajemo priliku da ostanu živjeti i raditi u svom gradu'', ističe Ćorluka.

Pznat po investiranju u čitavoj regiji Ćorluka je dodao kako je posebno zadovoljan suradnjom sa Gradskom upravom Čapljine na čelu s gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem jer do sada nije bilo nikakvih problema i sve je išlo prema planu, što je uveliko olakšalo investiciju u čapljinsku Lastu.

''Tržište se malo promijenilo zbog pandemije, stoga trenutačno ni mi ne planiramo druge investicije, ali svakako istražujemo ukoliko se negdje pojavi dobra prilika. Hotelijerstvo smo u ovom razdoblju potpuno zakočili jer nije izvedivo, stoga nam je sav fokus isključivo na proizvodnji“, zaključio je ovaj poznati hercegovački gospodarstvenik, još jednom naglasivši kako je Violeti trenutačno najveći prioritet – Lasta.

Kopirati
Drag cursor here to close