Hercegovački poduzetnik

Ćorluka o novoj investiciji u Makarskoj: Ekološki, a kvalitetno i luksuzno

"Želimo graditi nešto na ekološkim osnovama i da pritom to bude vrlo visoke kvalitete i luksuzno, a smještajni kapaciteti nikako neće biti veliki, ne idemo na to", istaknuo je Ćorluka.
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 09. 2022. u 16:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petar Ćorluka, vlasnik Violeta grupe, najveće regionalne tvornice higijenskih potrepština, od nedavno i vlasnik tvornice keksa i vafla Lasta Čapljina, posljednjih godina sve suverenije ulazi i u turističku branšu.

Ozbiljne namjere Ćorluka je potvrdio kupnjom hotela Hrvatska, kampa Urania te na proljeće ove godine i hotela Mirjam u Makarskoj.

Turističko naselje? 

Uz ovu recentnu akviziciju, hotel Mirjam, čiji je vlasnik od travnja 2022.godine i s čijim je poslovanjem, kaže, iznimno zadovoljan, najzanimljivija investicija ovog Gruđanina o kojoj se već godinama govori jest tzv. turističko naselje na području Biloševca. Točnije, Ćorluka tamo želi graditi svojevrsni hobit kamp, zelene, luksuzne i samoodržive zemunice koje po opisu koji nam je iznio idu prema sve popularnijem glampingu.

Nedavno je imao sastanak s gradonačelnikom Zoranom Paunovićem čiju izjavu nismo uspjeli dobiti, no hercegovački nam je poduzetnik otkrio u kratkim crtama o čemu se radi, piše Makarska Danas

"Ovo nam je bio drugi sastanak i ovo je definitivno bila čišća i otvorenija komunikacija. Ukratko mogu reći da je bio jako kvalitetan sastanak. Iznio sam gradonačelniku svoje viđenje investicije, a to je da nam nije do betonizacije i apartmanizacije te da nam profit nije na prvom mjestu. Želimo Makarskoj donijeti novu turističku vrijednost, jer Makarska je definitivno preizgrađena i nedostaje joj kapaciteta visoke kvalitete. Ranije smo komunicirali kako bismo gradili hotel s 5 zvjezdica, ali odustali smo od toga, Makarskoj ne treba još jedan veliki hotel s 5 zvjezdica, za koji uostalom treba osigurati i visokokvalitetnu radnu snagu. Stoga smo se okrenuli drugoj ideji. Želimo graditi nešto na ekološkim osnovama i da pritom to bude vrlo visoke kvalitete i luksuzno, a smještajni kapaciteti nikako neće biti veliki, ne idemo na to. I sve masline koje su na tom zemljištu ostavljamo, cilj je da sačuvamo prirodu", ispričao je Ćorluka.

"Smjer koji se sviđa gostima" 

Po prostornom planu na ovoj je zoni, kako ističe, moguće i jedno i drugo, i hotel i kamp, s tim da gradska uprava ima posljednju riječ.

Što se tiče hotelskog smještaja, taj će dio, kako kaže, zadovoljiti s hotelom Mirjam. Dodat će da su pozitivna iskustva i iz Uranie u Baškoj Vodi gdje su samo renovirali sobe za sada.

"Radimo istraživanja stalno i dolazimo do zaključka da je to neki smjer u turizmu koji se sviđa gostima", naglasio je Ćorluka aludirajući na kampove namjesto velikih hotelskih objekata.

Podsjetimo da je svoj projekt hotela 5 zvjezdica Ćorluka iznosio još vlasti Tonćija Bilića koja mu je načelno objeručke prihvatila, a podršku investiciji pružao je i Jure Brkan.

Kad su napokon baš zbog ove investicije postignute izmjene županijskog plana u smislu da može biti i hotel u ovoj zoni, Ćorluka je, nakon prostornplanskih peripetija, odlučio da mu je kamp zapravo vrlo prihvatljiva ideja.

Kopirati
Drag cursor here to close