13 milijuna maraka

Ciao Mostar, Trebinje dobilo olimpijski bazen

Riječ je o jednom od najvećih investicijskih projekata realiziranih u ovom gradu u posljednjih desetak godina.
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 04. 2022. u 18:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvaranju bazena prisustvovala je ministrica obitelji, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović, generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović i brojni dužnosnici.

Riječ je o jednom od najvećih investicijskih projekata realiziranih u ovom gradu u posljednjih desetak godina, prenosi RTRS.

Foto:RTRS / Trebinje dobilo olimpijski bazen 

Podsjećamo, ovo je reprezentativno zdanje izgrađeno na oko 10 tisuća kvadratnih metara koji obuhvaća bazen za plivanje olimpijskih dimenzija s pratećim bazenom za rasplivavanje, gledalište sa oko 500 mjesta, te prateće sadržaje, sale za fitnes, restoranski prostor i smještajne kapacitete.

Izgradnja je koštala 13 milijuna maraka, a investitor su Hidroelektrane na Trebišnjici.

Gradnja zatvorenog bazena, počela je 2017. godine. Sve je usporeno nakon kalvarije u veljači 2019, kada je orkanski vjetar nanio ogromnu, milijunsku štetu na gradilištu, pa se tijekom saniranja štete i izmjene projekta izgubilo dodatno vrijeme.

Foto:RTRS / Trebinje dobilo olimpijski bazen 

Sada i službeno, novi reprezentativni objekt, kakav nemaju ni mnogo veći gradovi i sportski centri u regiji je otvoren, a najviše će značiti plivačima, sportskim klubovima i rekreativcima, u planu su i plivačka natjecanja višeg i međunarodnog ranga, za šta bazen pruža sve uvjete.

Foto:Twitter / Trebinje dobilo olimpijski bazen 

Dodatno će obogatiti turističku ponudu grada, a već su neki od najpoznatijih vaterpolo i plivačkih klubova iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske najavili suradnju.

Kopirati
Drag cursor here to close