Radi se

Četiri mjeseca prije roka: Probijena i lijeva cijev tunela Počitelj

Za mjesec dana očekuje se montaža druge oplate za betoniranje sekundarne obloge i skele za ugradnju hidroizolacije čime će se znatno ubrzati radovi na završetku tunela.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 11. 2020. u 17:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na poddionici Počitelj – Zvirovići, iskop obje tunelske cijevi završio je četiri mjeseca prije predviđenog roka, time je tunel Počitelj kompletno probijen.

Da bi se stekla prava slika o tome šta je urađeno na ovom projektu treba istaknuti da je dnevni napredak iskopa tunela u obje cijevi bio do 14 metara, pri čemu je utrošeno preko 200.000 kg eksploziva za proboj tunela, navedeno je na stranici JP Autoceste FBiH.

Za vrijeme iskopa tunela bilo je više speleoloških objekata od kojih je jedan bio većih razmjera i to 30 metara iznad i 30 metara ispod tunela. Osim navedenog, kaverna se prostirala od jedne do druge tunelske cijevi, čime je premoštena armirano-betonskom konstrukcijom.

Na tunelu Počitelj odvijaju se radovi druge faze: izrada temelja betonske obloge, drenaža, hidroizolacija, betonska (sekundarna) obloga i iskop centralne odvodnje. Do iskopa i lijeve tunelske cijevi Izvođač je izminirao cijelu centralnu odvodnju, ugradio 500 metara hidroizolacije i 400 metara betonske obloge desne tunelske cijevi.

Za mjesec dana očekuje se montaža druge oplate za betoniranje sekundarne obloge i skele za ugradnju hidroizolacije čime će se znatno ubrzati radovi na završetku tunela.

Predviđeni rok za završetak betoniranja sekundarne obloge obje tunelske cijevi i četiri poprečne veze, planiraju se za juni mjesec 2021. godine. Mjesec prije završetka betoniranja može se započeti s ugradnjom opreme u tunelu.

Foto: JP Autoceste FBiH / Probijena i lijeva cijev tunela Počitelj

U tunelu će biti ugrađena uzdužna (longitudinalna) ventilacija, SOS niše, TPS, elektroinstalacije rasvjetna niša, mjerni uređaji, ventilacije, sigurnosna rasvjeta tunela, protupanična rasvjeta, svjetleći SOS uređaji i SOS razdjelnici, promjenjivi prometni znakovi, upravljački i signalni uređaji prometne signalizacije, rasvjete, te sustav daljinskog vođenja, vatrodojavni sustav, video sustav…

Na izgradnji tunela rade tri smjene radnika i to po principu dvije smjene rade po 12 sati dok je jedna smjena na odmoru.

Poddionica Počitelj – Zvirovići je dio dionice Počitelj – Bijača. Duga je 11,07 kilometara i podijeljena je na dva LOT-a. Na LOT-u 1 pored tunela Počitelj gradi se petlja Počitelj sa naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama, tri vijadukta i otvorena trasa.

Foto: JP Autoceste FBiH / Probijena i lijeva cijev tunela Počitelj
Kopirati
Drag cursor here to close