''Raste ko iz vode''

Čaršijski izvori: Kako je 'tonula' dvorana u Mostaru

I tada se pisalo o problemima koji usporavaju gradnju pa su tako radove koji ''ne čekaju sredstva'', usporile gradske priče.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 09. 2022. u 10:51 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Raste ko iz vode - Radovi ne čekaju sredstva'', objavljeno je u travnju 1989. godine u lokalnim novinama 'Sloboda' o radovima na privredno-sportskom centru u Mostaru, sportskoj dvorani koja se desetljećima gradi a čija je gradnja ponovno aktualizirana.

No, i tada se pisalo o problemima koji usporavaju gradnju pa su tako radove koji ''ne čekaju sredstva'', usporile gradske priče.

''Iz 'dobro obavještenih krugova' po čaršiji se prosula bujica 'pravih' razloga koji su doveli do privremenog zatišja na tom gradilištu. Najuporniji 'telali' su tvrdili da dvorana tone'', piše u tekstu.

No, razloge je objasnio Joško Stanić, tadašnji sekretar SIZ-a fizičke kulture Mostar koji je rekao kako im nije jasno ''kome služe takve izmišljotine''.

''U pitanju je samo 'vizura'. Naime, u dvorani je predviđeno igralište za mali fudbal po (većim) američkim dimenzijama, tako da posjetioci iz jedanaestog i dvanaestog reda tribina ne bi mogli da vide kompletan teren. Mi ćemo uzeti 'europski' normativ i problema neće biti. Radovi se nastavljaju'', rekao je tada Stanić.

U tekstu se uz to navodi i kako je toga dana zakazana sjednica ''Radne grupe za financijska pitanja i donatorstva na kojoj će biti razmatran prijedlog obezbjeđivanja sredstava za izgradnju ovog za Mostar i Hercegovinu izuzetno značajnog objekta''.

Od tada pa do danas dvoranu su pratili brojni zastoji zbog kojih je ta izgradnja oborila sve rekorde. No, posljednjih dana aktualizirani su radovi koji su, za razliku od onda, čekali sredstva.

Sad su sredstva osigurana, a 'čaršija' i dalje čeka.

Kopirati
Drag cursor here to close