Početak projekta

Čapljina: Svečano otvoren kućni broj

Pločicu na školu postavio je gradonačelnik Vidić uz podršku čapljinskih političara.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 03. 2022. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Politički vrh Grada Čapljine predvođen gradonačelnikom Smiljanom Vidićem sudjelovao je 'svečanom postavljanju' pločice s kućnim brojem na Osnovnu školu u Svitavi.

Naime, pločicu na školu postavio je upravo gradonačelnik Vidić uz 'podršku' okupljenih. 

Foto: PR / Svečano postavljanje pločice s kućnim brojem

Čapljinski političari simbolično su obilježili početak projekta "Izrada, dostava i ugradnja pločica sa nazivima mjesta, ulica i kućnim brojevima s izradom registra prostornih jedinica na području Grada Čapljine".

Kako su naveli iz Gradske uprave, riječ je o I. fazi, od ukupno III faze projekta koji zajednički provodi grad Čapljina i Uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove HNŽ-a.

Projekt je pdijeljen u više faza, tako da će se u ovoj fazi postaviti 3500 kućnih brojeva u 24 naseljena mjesta i naselja, od ukupnog broja oko 8500 kućnih broja u našem gradu.

Iz Gradske uprave navode kako su pločice izrađene od visokvalitetnog materijala koji je otporan na sve vremenske uvjete i otporan na habanje.

"Dizajn pločica je rađen po uzoru na najbolje i najkvalitetnije pločice u regiji, s time da smo na pločice dodali grb grada i naziv naseljenog mjesta ili naselja. Za razliku od ostalih gradova u okruženju grad Čapljina se može pohvaliti da je jedini grad koji svojim građanima neće naplaćivati postavljanje kućnih brojeva", priopćili su iz Gradske uprave Grada Čapljine.

Foto: PR / Svečano postavljanje pločice s kućnim brojem

Oni napominju kako će svaka kuća biti satelitski označena tako da kada se projekt završi svatko će moći ukucati naziv naseljenog mjesta i broj, a navigacija će omogućiti pronalazak točne lokacije.

U drugoj i trećoj fazi nastavit će se s postavljanjem kućnih broja u gradu te ostalim naseljenim mjestima i naseljima, a također će se raditi dodatno označavanje prometnom i
turističkom signalizacijom.

"Označavat će se ulice, smjerovi ulica, trgovi, bitne javne ustanove, raskrižja i kružni tokovi", istaknuo je gradonačelnik Vidić.

Projekt će se financirati iz Proračuna grada Čapljine i sufinciranje Županijske Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Foto: PR / Svečano postavljanje pločice s kućnim brojem
Kopirati
Drag cursor here to close