Poprima konačan oblik

Bljesak na Pelješkom mostu: Impresivna građevina spaja jug s ostatkom RH

Cijeli most bi trebao biti završen do jeseni ove godine, a pristupne ceste koje su kasnile za mostom do ljeta 2022 godine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 05. 2021. u 08:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgradnja Pelješkog mosta napreduje planiranim tempom, što se može vidjeti i na licu mjesta, gdje radnici s radom ne staju ni vikendom.

Trenutačno se postavlja čelična konstrukcija budućeg kolnika ukupne dužine 2,4 kilometra koji će spojiti Komarnu sa neretvanske i Brijestu sa pelješke strane.

Foto: Bljesak.info / Pelješki most

Postavljeno je više od pola elemenata rasponske konstrukcije, a do konca svibnja dolazi i zadnja pošiljka čeličnih dijelova.

Cijeli most bi trebao biti završen do jeseni ove godine, a pristupne ceste koje su kasnile za mostom do ljeta 2022 godine.

Foto: Bljesak.info / Pelješki most

Bez obzira na kašnjenje radova na pristupnim cestama, čim most bude završen svi putnici moći će se voziti preko njega, odnosno prelaziti s jedne na drugu stranu.

Čvor Brijesta će omogućiti privremeni spoj mosta i postojeće pelješke ceste, a nakon provedenog postupka javne nabave gradit će ga austrijski Strabag za 47,7 milijuna kuna.

Foto: Bljesak.info / Pelješki most

Strabag gradi i dionicu Duboka – Sparagovići, a Avax gradi stonsku obilaznicu, poddionice Sparagovići – Prapratno – Doli.

Gradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta košta 526 milijuna eura.

Foto: Bljesak.info / Pelješki most

Izgradnjom mosta, na Pelješcu i u dolini Neretve mijenja se puno toga, poglavito u turističkom smislu, jer primarna turistička djelatnost dobiva novi zamah, budući atraktivne pelješke plaže već dogodine postaju bliže domaćim i inozemnim gostima.

Svi oni očekuju turistički procvat, posebno na poluotoku Pelješcu, odnosno svim njegovim dijelovima, što do sada nije bio slučaj.

Foto: Bljesak.info / Pelješki most

S druge strane, u Neumu su zabrinuti jer će glavnina prometa poslije izgradnje mosta zaobilaziti jedini bh. gradić na moru.

''Tko bude dolazio dolazit će u Neum i zbog Neuma. Mislim da restorani i kafići na magistrali mogu zaključati. Tako je i sa trgovinama. Mi smo od tih gostiju živjeli, a sad će nas oni u širokom luku zaobilaziti'', kaže za Bljesak.info jedan od vlasnika restorana uz neumsku magistralu.

Kopirati
Drag cursor here to close