UNDP

BiH: Švedska ulaže milijune maraka u oblast vodoopskrbe i upravljanja otpadnim vodama

UNDP će u naredne četiri godine implementirati projekt u približno 30 jedinica lokalne samouprave, koje će biti izabrane putem Javnog poziva za sve jedinice lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 08. 2021. u 10:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedska, koju predstavlja Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju (Sida), potpisala je sporazum s Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) za realizaciju druge faze MEG projekta. Ukupno financijsko sudjelovanje Švedske u projektu MEG II,  iznosit će 10 milijuna švedskih kruna (1.900.000 KM).

Ukupna vrijednost projekta MEG II je 23 milijuna KM i najvećim dijelom uključuje udio Vlade Švicarske, uz dodatna planirana sredstva iz Europske unije kroz IPA II fondove.

UNDP će u naredne četiri godine implementirati projekt u približno 30 jedinica lokalne samouprave, koje će biti izabrane putem Javnog poziva za sve jedinice lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini.

Opći cilj Projekta MEG II je da doprinese demokratizaciji lokalne uprave u Bosni i Hercegovini i omogući  pravedniji, efektivniji i efikasniji način pružanja javnih usluga, s naglaskom na sektor vodoopskrbe i upravljanja otpadnim vodama. Izmjene politika, sa regulatornim poboljšanjima u oblasti vodoopskre i upravljanja otpadnim vodama, će doprinijeti efikasnijem, poštenijem i održivijem pružanju osnovnih usluga na lokalnoj razini.

Švedska će podržati napore Projekta u radu s vlastima na državnom, entitetskom i kantonalnoj razini ka uspostavljanju povoljnijih politika i regulatornog okruženja koje afirmira lokalnu upravu preorijentiranu na rezultate i unaprjeđenje usluga vodoopskrbe i upravljanja otpadnim vodama.

U konačnici, građani će, uključujući i najugroženije, imati koristi od poboljšanih usluga vodoopskrbe i upravljanja otpadnim vodama,  koje će biti pružene na efikasniji, odgovorniji i održiviji način, priopćeno je iz UNDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close