Bez uvjeta

Apel iz Livna: Pomozite našoj bolnici!

U HBŽ slijedi katastrofa ukoliko se ne pomogne zdravstvu, posjeduju svega 20 zaštitnih odjela na razini cijele županije, 10-ak zaštitnih naočala, a maski nedostaje u potpunosti.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 03. 2020. u 08:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apel se odnosi na trenutno stanje zdravstva u HBŽ, prije svega županijske bolnice u Livnu.

''Nama ništa drugo nije preostalo, nego da se u ovim teškim vremenima za svakog stanovnika BiH i svijeta obraćamo ovako i molimo da nas se shvati ozbiljno. Bolnica nema apsolutno nikave uvjete da bi iole se obranila od korona virusa, a da ne govorimo da ga dočeka spremno i na nogama. Propračun naše županije još uvijek nije donesen i to je još veća briga za naše liječnike, medicinske sestre i tehničare, servirke, čistačice i pacijente o kojima svi oni skrbe'', nvedeno je u apelu koji prenosimo.

U HBŽ slijedi katastrofa ukoliko se ne pomogne zdravstvu, posjeduju svega 20 zaštitnih odjela na razini cijele ''županije, 10-ak zaštitnih naočala, a maski nedostaje u potpunosti.

U stalnom smo kontaktu s ravnateljem Županijske bolnice vezano za donaciju opreme (zaštitne maske, odjela, naočale, respiratori) ukoliko nam se jave donatori, a novac se uplaćuje izravno na račun bolnice. Mi smo pokucali na sva moguća vrata za koja smo pomislili da bi mogla biti čak i odškrinuta. Dopisi su prevedeni na engleski, njemački, francuski, norveški, arapski jezik, a u tijeku je prijevod na kineski i južnokorejski jezik.

Svi donatori koji su se nama javili će biti javni, ukoliko ne istaknu drugačije'', poručili su organizatori ove inicijative. 

Poštovane građanke i građani Livna, BiH i svijeta!

Zbog alarmantnog stanja u Gradu Livno, koji je sjedište Hercegbosanske županije, u kojemu se nalazi i županijska bolnica, molimo Vas da pomognete našoj bolnici na način na koji Vaše mogućnosti dozvoljavaju (zaštitne maske, dezinficijensi, zaštitna odijela, respiratori). 

Posebno apeliramo na uspješne Livanjke i Livnjake da, ukoliko im mogućnosti dozvoljavaju, izdvoje dio svojih sredstava za kupovinu respiratora koji su neophodni za liječenje oboljelih od COVID-19. Jedan respirator košta od 40 000 do 45 000 KM (Elisa 600).

Jedan respirator može spasiti destine života. Udružimo se danas da bismo pomogli onima kojima je najpotrebnije!

Kopirati
Drag cursor here to close