Koliko još, Papa Štrumf?

Za mitsku mostarsku dvoranu u ovoj godini izdvojeno 73.000 maraka

Priča s mostarskom dvoranom već skoro četiri desetljeća nema kraja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 12. 2021. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U deset mjeseci 2021. godine Direkcija za izgradnju sportske dvorane u Mostaru dobila je 73.000 KM službeni su podaci Grada.

U tih deset mjeseci, sportska dvorana u Mostaru spominjala se samo kroz ideje proistekle iz prvoaprilske šale o tome kako bi dobro bilo da se podzemni prostor dvorane koja nije nikada ''nikla'' pretvori u javnu garažu a da se ploča, koju grize zub vremena i koja se nakrivila, zatrpa i pretvori u veliki park.

Priča s mostarskom dvoranom već skoro četiri desetljeća nema kraja. Ideja, naravno, ima i na bacanje. Posljednja je da se radi na smanjenju kapaciteta, ali su sve glasniji i oni koji smatraju da dvorani više nije mjesto u sred grada (ma koliko Mostar imao svojih ''sred'') nego da je treba premjestiti negdje gdje ima više prostora.

Od postavljanja kamena temeljca na Valentinovo 1985. do danas generacije mostarskih sportaša i talenata ostale su zakinute za krov nad glavom.

Podsjetimo, prema podacima koje je za Bljesak.info ranije ustupio Grad Mostar u izgradnju dvorane od 2010. do 2019. godine utrošeno je više od osam milijuna KM, točnije 8.506.485,96 KM.

Tadašnji mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić je kazao kako je za nastavak izgradnje sportske dvorane potrebno gotovo 25 milijuna KM, iako je samo četiri godine ranije bilo rečeno kako izgradnja sportske dvorane košta 62 milijuna KM te da su do 2019. godine Grad Mostar i Federacija BiH izdvojili oko 12 milijuna.

Mostarski političari 40 godina nisu pronašli rješenje za dvoranu te iako su složni da je Gradu potrebna dvorana ipak ne dijele viziju kako bi ona trebala izgledati.

Kopirati
Drag cursor here to close