Nakon 21 godinu

Raskid ugovora prijeti kupcu mostarske Ruže?

Nevjerojatna je činjenica da je Agencija osnovni , kupoprodajni, ugovor s Emirom Kečom sklopila prije 21 godinu, a taj dokument je pretrpio , čak, devet aneksa.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 10. 2021. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

20-godišnjoj trakavici u vezi s obnovom hotela "Ruža", jednog od prijeratnih simbola Mostara, nema kraja.

Praktično, dvije godine koliko je prošlo da je Komisija županijske agencije za privatizaciju konstatirala da se na objektu ne izvode radovi, gradilište je i dalje prazno.

Nevjerojatna je činjenica da je Agencija osnovni , kupoprodajni, ugovor s Emirom Kečom sklopila prije 21 godinu, a taj dokument je pretrpio , čak, devet aneksa. Prema posljednjem iz 2018.godine, Kečo se obavezao da će hotel biti u funkciji i da će zaposliti 100 radnika.

Kako piše Dnevni avaz, Na novi, navodno, posljednji aneks, koji je zatražio, Keči već duže vrijeme potpis ne žele staviti u Agenciji, kao ni Vladi Hercegovačko-neretvanskog županije i to zbog činjenice da je probio sve rokove i, praktično, nije izvršio ugovorene obaveze, među kojima i one prema dobavljačima, a koje se mjere u višemilijunskim iznosima.

Kako je rečeno za Avaz iz Agencije, kupac im već duže vrijeme ne dostavlja bankovna garanciju na nova financijska ulaganja i, očito, glavni problem je nedostatak novca.

"Također, kupac nam nije dostavio ni druge tražene dokumente, a osporili smo i reviziju stvarnih ulaganja, jer nije urađena u skladu s računovodstvenim i revizorskim standardima", rečeno je Avazu iz Agencije.

Posljednja bankovna garancija je istekla u lipnju prošle godine i, kako stvari stoje, ako Kečo ne osigura novac za dovršetak radova, prijeti mu raskid ugovora.

Također, kako je potvrđeno za Avaz, on nije ni od Federalnog ministarstva prostornog uređenja dobio sva neophodna odobrenja.

Objekt hotela je znatno veći od prijeratnog i prostire se na, čak, 32.000 kvadratnih metara. Posljednjom revizijom je utvrđeno da je završeno 94 posto radova, u što su utrošena 72 milijuna KM. Za potpuni dovršetak ovog hotela , koji bi trebao biti pod kišobranom lanca "Marriott" je neophodno 15 milijuna KM.

Zadnjih mjeseci na gradilištu "Ruže" je, u nekoliko navrata djelovala inspekcija zbog uzurpacije javne ceste. Također, investitor nije vratio u prvobitno stanje dio javne ceste uz sami objekt, koja je sada, kao makadam, pravo ruglo u UNESCO-ovoj zoni.

Kopirati
Drag cursor here to close