Sastanak u Mostaru

Važan sastanak za Općinu Ravno: Dogovorena rješenja za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda

U Mostaru je održan sastanak izaslanstava Hercegovačko-neretvanske i Dubrovačko-neretvanske županije
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 09. 2018. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: www.vlada-hnz-k.ba / Nastavak suradnje Hercegovačko-neretvanske i Dubrovačko-neretvanske županije

U Gradskoj vijećnici Grada Mostara održan je sastanak izaslanstava Hercegovačko- neretvanske županije na čelu s Nevenkom Hercegom, predsjednikom Vlade i Dubrovačko-neretvanske županije koje je predvodio župan Nikola Dobroslavić.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji, pitanju vodoopskrbe pograničnih mjesta, prometnoj povezanosti, unapređenju infrastrukture i IPA prekograničnim projektima, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Predsjednik Herceg, ističući kako današnji sastanak predstavlja nastavak dobre suradnje dviju županija, govorio je o Jadransko-jonskoj autocesti, projektu Gornji horizonti, čija jednostrana provedba može imati vrlo ozbiljne posljedice, presječenim vodoopskrbnim i sustavima odvodnje na području Čapljine i Metkovića.

''Današnji sastanak osobito je bitan za Općinu Ravno. Naime, na radost žitelja Ravnog i cijelog dubrovačkog područja, dogovorena su rješenja za pitanje vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda s Ivanice'', rekao je predsjednik Herceg.

Foto: www.vlada-hnz-k.ba / Nastavak suradnje Hercegovačko-neretvanske i Dubrovačko-neretvanske županije

Župan Dobroslavić istaknuo je kako Općina Neum dobila potporu za rješavanje komunalnih problema, poglavito kada je riječ o izmjeni vodoopskrbnih cijevi. Naglasio je i kako će se realizirati projekt obrane od poplava na području Čapljine koji će financirati Hrvatske vode.

''U skorije vrijeme očekujemo nove sastanke i još bolju suradnju naših županija, jer zajednički nam je živjeti na ovom prostoru, dijeliti i rješavati probleme s kojima se susrećemo'', kazao je župan Dobroslavić.

Tijekom razgovora istaknuto je kako je vrijeme u kojem živimo puno izazova s kojima su suočeni žitelji s obje strane granica, a koje traži zajedništvo i još bolju koordinaciju.

Foto: www.vlada-hnz-k.ba / Nastavak suradnje Hercegovačko-neretvanske i Dubrovačko-neretvanske županije

''Dvije županije koje povezuje i ime i koje su zemljopisno, prirodno i povijesno naslonjene jedna na drugu pokazuju koliko suradnja treba biti česta i intenzivna. Zbog toga veseli činjenica da imamo redovite sastanke i u zajedništvu postižemo dogovore bitne za naše građane'', zaključio je predsjednik Herceg.

Na sastanku su, uz predsjednika Hercega i župana Dobroslavića, bili Branko Bačić, zastupnik u Saboru Republike Hrvatske, Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika, Dalibor Milan, granačelnik Metkovića, Silvio Nardeli, načelnik Općine Župa Dubrovačka, Nikša Sentić, vijećnik u Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije, Tomislav Martinović, dopredsjedajući Skupštine HNŽ, Stana Burić, zastupnica u Skupštini HNŽ, Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, Andrija Šimunović, načelnik Općine Ravno, dr. Živko Matuško, načelnik Općine Neum, dr. Smiljan Vidić, načelnik Općine Čapljina, Stjepan Bošković, načelnik Općine Stolac, Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk, te Damir Džeba, savjetnik Predsjednika FBiH.

Nakon održanog sastanka, članovi izaslanstva posjetili su i Studentski dom „Dompes“, Mostarski zvonik mira, te stari grad Mostar.

Foto: www.vlada-hnz-k.ba / Nastavak suradnje Hercegovačko-neretvanske i Dubrovačko-neretvanske županije
Kopirati
Drag cursor here to close