Federacija još jednom bila spora i nefunkcionalna

Lidl napravio sjedište u Republici Srpskoj

Smailbegović je precizirao da se to vidi na primjeru Lidla koji je došao u BiH i napravio sjedište u Republici Srpskoj
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 09. 2021. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović izjavio je za Fenu da je nemoguće procijeniti kolike su štete napravljene nefunkcioniranjem Komisije za vrijednosne papire u prethodnom razdoblju.

Istaknuo je da su dvije godine jako dug period za takvu stvar i da je vjerojatno takva nebriga za privredu specifična samo za Federaciju BiH.

"Sigurno se radi o velikim štetama, ali bi indirektne posljedice mogle biti i gore", rekao je Smailbegović.

Pojasnio je da je to postalo jako loš signal svim domaćim i stranim investitorima i gospodarstvenicima koji će sada dobro razmisliti da li ovdje vrijedi investirati.

Smailbegović je precizirao da se to vidi na primjeru Lidla koji je došao u BiH i napravio sjedište u Republici Srpskoj, a ima još primjera firmi kao što je Coca-Cola koje su dugo imale sjedište u FBiH pa su ga izmjestile.

Smatra da komisiju očekuje prilično izazovan period, jer se nakupilo jako puno predmeta koje trebaju riješiti.

"Prije otprilike pola godine dobio sam podatak da oko 600 predmeta čeka formiranje komisije, a danas ih je sigurno više", naveo je Smailbegović.

Ipak vjeruje da će komisija utvrditi prioritete po kojima će rješavati zaostale predmete, nakon čega bi trebala nastaviti s normalnim funkcioniranjem.

Kopirati
Drag cursor here to close