Vlada rasporedila

1,5 milijuna KM za prijevoz učenika u ZHŽ-u

Tijekom današnje sjednice Vlada je usvojila Izvješće o radu Ministarstva unutarnjih poslova ZHŽ-a za 2022. godinu, Izvješće o radu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ-a za 2022. godinu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 04. 2023. u 17:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) donijela je Odluku o utvrđivanju kriterija raspodjele sredstava gradovima i općinama u ZHŽ-u za sufinanciranje prijevoza učenika utvrđenih županijskim proračunom za ovu godinu u iznosu od 1.500.000 KM.

Kriterij raspodjele sredstava gradovima i općinama u ZHŽ-u za sufinanciranje prijevoza učenika je broj upisanih redovitih učenika u javne osnovne i srednje škole u gradovima i općinama u ŽZH u školskoj 2022./2023. godini, osim u glazbenim školama, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

Najviše sredstava, pripast će Gradu Širokom Brijegu (3566 redovitih učenika osnovnih i srednjih škola ili 33,85 posto od ukupnog broja upisanih redovitih učenika u javnim osnovnim i srednjim školama ŽZH), zatim Gradu Ljubuškom (2692 redovitih učenika osnovnih i srednjih škola ili 25,56 posto), Općina Posušje (2385 redovitih učenika osnovnih i srednjih škola ili 22,64 posto) te Općina Grude (1891 redoviti učenik osnovnih i srednjih škola ili 17,95 posto).

Vlada ŽZH donijela je i Odluku o odobravanju isplate sredstava Domu zdravlja Ljubuški za poboljšanje kvalitete zdravstvenih usluga u iznosu od 20.500 KM.

Razlog za donošenje ove Odluke je potpora unaprjeđenja kvalitete primarne zdravstvene zaštite, što uključuje nabavku ginekološke sonde i printera na UZV aparatu, čime bi se poboljšala kvaliteta usluga te se omogućio bolji i detaljniji nadzor nad trudnoćama. Također, planirana je i nabava didaktičke opreme i rekvizita za radno-okupacijskog terapeuta, čime se želi poboljšati kvaliteta rada s najugroženijim skupinama društva, kao što su djeca s teškoćama u razvoju.

Tijekom današnje sjednice Vlada je usvojila Izvješće o radu Ministarstva unutarnjih poslova ZHŽ-a za 2022. godinu, Izvješće o radu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ-a za 2022. godinu, Izvješće o radu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ZHŽ-a za 2022. godinu.

Vezano za zadnje spomenuto izvješće, iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša su naveli kako su realizirali niz kapitalnih projekata kroz planiranje i uređenje prostora, te izradu i primjenu prostornog plana ZHŽ-a.

Također, usvojeno je Izvješće o radu Ministarstva gospodarstva ŽZH za 2022. godinu, priopćeno je iz Vlade ŽZH-a.

Kopirati
Drag cursor here to close