Udar

Volkswagen sprema 30.000 otkaza!

Schmall je naglasio da još ništa nije odlučeno i da će vjerojatno proći dvije godine prije nego što se nove kompanije osnuju i budu spremne za burzu.
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 10. 2021. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Volkswagen razmatra otpuštanje do 30.000 radnika kako bi smanjila troškove i poboljšala konkurentnost s igračima poput Tesle, piše danas list Handelsblatt.

List se, prenosi Srna, poziva na prezentaciju izvršnog direktora kompanije Herberta Diessa.

"Nema sumnje da moramo da se pozabavimo konkurentnošću naše tvornice u Wolfsburgu s obzirom na nove sudionike na tržištu", rekao je glasnogovornik kompanije Michael Manske, dodajući da je rasprava o tome u tijeku i da već postoji mnogo dobrih ideja, ali da još nema konkretnih scenarija.

Glasnogovornik Volkswagena radničkog vijeća istaknuo je kako je on, iako neće komentirati spekulacije o tome je li je Diess zaista to rekao, ocijenio da je "ukidanje 30.000 radnih mjesta apsurdno i neosnovano".

Volkswagen, također, razmatra uključivanje svojih poslova punjenja automobila i energije pored postojećih IPO planova (Inicijalna javna ponuda) za svoje odjeljenje akumulatora, izjavio je glavni direktor za tehnologiju Thomas Schmall za magazin Menager.

Schmall je naglasio da još ništa nije odlučeno i da će vjerojatno proći dvije godine prije nego što se nove kompanije osnuju i budu spremne za burzu.

"Također moramo razmišljati u smislu cjelokupnih sustava", napomenuo je Schmall, misleći na Teslin kompleks po sustavu "sve na jednom mjestu" s vlastitom mrežom za punjenje, solarne sustave za zelenu električnu energiju i police osiguranja automobila.

Tesla proizvodi svoj automobil Model tri za 10 sati, dok je Volkswagenu" potrebno 30 sati da napravi ID.3.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close