Odluka

Vlada će uplatiti doprinose za 884 radnika Aluminija  

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Mostaru, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH donijela dvije odluke…
Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 06. 2018. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za uplatu doprinosa za MIO za 9., 10., 11. i 12. mjesec 2017. godine za 884 radnika Aluminija d.d. Mostar bit će uplaćeno 2.187.423,48 KM, odlučila je Vlada Federacije.

Naime, Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Mostaru, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH donijela dvije odluke o raspodjeli dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom poduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH, s ciljem uplate doprinosa za mirovinsko-invalidsko osiguranje za 161 radnika IP Krivaja d.o.o. Zavidovići - u stečaju, a koji su stekli uvjete za mirovinu, kao i za 884 radnika Aluminija.

Za potrebe radnika IP Krivaja izdvojeno je 2.584.475,16 KM, priopćila je Vlada F BiH.

Kako je priopćila Vlada, sredstva su deponirana na transakcijskom računu posebnog fonda Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine, otvorenom kod Centralne banke BiH.

Sastavni dio današnje odluke je poimenični popis radnika kojima će biti uplaćeni doprinosi, kao i način raspodjele sredstava.

Gospodarsko društvo Aluminij se obratilo Federalnom ministarstvu energije, rudarstva  i industrije zahtjevom za dodjelu sredstava neophodnih za uvezivanje radnog staža, uz obrazloženje da je dug za doprinose  nastao  kao  posljedica  rasta  burzovnih  indeksa  cijene  električne energije tijekom 3. i 4. kvartala  prethodne  godine, zbog čega je plaćanje postalo neizvedivo. Do tog razdoblja, Aluminij je uredno uplaćivao doprinose.

Kopirati
Drag cursor here to close