Belgrade Waterfront

Vino i smokve iz Hercegovine osvojili Beograd

Na prvom Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festivalu, održanom za vikend na Sava Promenadi u Beogradu, dodijeljene su nagrade najboljim kompanijama i proizvodima iz Bosne i Hercegovine.
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 09. 2019. u 12:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prvom Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festivalu, održanom za vikend na Sava Promenadi u Beogradu, dodijeljene su nagrade najboljim kompanijama i proizvodima iz Bosne i Hercegovine.

Festival dobre hrane i vina, okupio je pedesetak izlagača iz zemlje i regije, čije proizvode su posjetitelji mogli da degustiraju uz bogat zabavno - umjetnički program.

Prirodna izvorska voda Vivia kompanije Vitinka iz Zvornika, proglašena je najbrendom u kategoriji voda regije. U pitanju je prirodna izvorska voda koja se flašira u onom obliku i stanju u kom je izašla ispod kamena, ne remeteći balans sastojaka u njoj. Vitinka je jedan od najvećih regionalnih proizvođača vode i bezalkoholnih pića.

Najboljom vinarijom u regiji proglašeni su Podrumi Vukoje iz Trebinja. Već četvrto desetljeće, ova vinarija se bavi ograničenom proizvodnjom vrhunskih vina i alkoholnih pića. Na svoje dvije lokacije ukupne površine 30 hektara zasađene su autohtone i internacionalne sorte vinove loze. Dobitnicu su mnogobrojnih domaćih, ali i europskih priznanja.

Među nagrađenima našlo se i Poljoprivredno gazdinstvo Vlačić koje je proglašeno najbrendom u kategoriji "organic food". U pitanju je jedini proizvođač i prerađivač smokava u Hercegovini, proizvode organske proizvode od smokve.

To poljoprivredno gazdinstvo dobitnik je mnogih priznanja i nagrada, a na posljednjem Novosadskom sajmu osvojilo je Veliku zlatnu medalju. Nagrada je dobijena za slatko od smokava od 380 grama, u kome nema nikakvih aditiva i primjesa.

Ovogodišnji Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival održan je pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu Grada Beograda i kompanije Belgrade Waterfront i brojnih drugih prijatelja i sponzora, među kojima je i kompanija Vitinka, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close