V.d.

Vijeće: Direktor Zračne luke Mostar imenovan nezakonito

''Trebalo je postojati Gradsko vijeće da bi se vršilo ovo imenovanje'', rekla je Amira Trbonja, načelnica Odjela za gospodarstvo
Gospodarstvo / Tvrtke | 02. 03. 2021. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Zračne luke Mostar imenovan je nezakonito, poručeno je sa sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara jer nije mogao biti imenovan bez Gradskog vijeća.

Naime, vijećnik SDP-a Arman Zalihić pitao je prema kojem je zakonu imenovan v.d. direktora Zračne luke Mostar Ivan Ljubić.

Amira Trbonja, načelnica Odjela za gospodarstvo, rekla je kako nije imenovan sukladno zakonu te da su u Gradu saznali iz medija o imenovanju te da su Zračnoj luci rekli kako nije moguće održati Skupštinu na kojoj bi se imenovao novi direktor.

''Znamo da je gospodin (Marin, op.a.) Raspudić imenovan na drugu funkciju pa je vjerojatno zbog toga Ljubić imenovan, ali je imenovan mimo zakonske procedure. Trebalo je postojati Gradsko vijeće da bi se vršilo ovo imenovanje'', rekla je.

Gradonačelnik Mario Kordić je rekao kako je specifičnost mostarske Zračne luke to što je mješoviti kapital.

''Možda je to razlog zbog čega je tako imenovan novi direktor'', rekao je.

Na otvorenju rasprave Kordić je rekao kako ''nismo upućeni ni u broj poduzeća a kamoli njihovo stanje''.

Amira Trbonja, načelnica Odjela za gospodarstvo, rekla je kako se zbog nepostojanja Gradskog vijeća u proteklom razdoblju nisu mogli imenovati nositelji dužnosti u javnim poduzećima.

''Stanje u javnim poduzećima je jako loše'', rekla je.

Radi se deset javnih poduzeća u Gradu Mostaru. Predloženo je da se imenuju privremeni nadzorni odbori na razdoblje od 60 dana i privremene uprave na pola godine. Potom bi se raspisivao javni natječaj za ove pozicije.

Predsjedatelj Gradskog vijeća Salem Marić rekao je kako su svi u upravama poduzeća spremni za mirovinu.

''Direktorima je istakao mandat a upravni odbori ne postoje'', rekao je.

Vijećnica Radmila Komadina rekla je da je ovo vrlo kompleksno područje na kojem treba puno raditi.

''Ova problematika treba biti u prioritetima'', rekla je i podsjetila kako su sve stranke u predizbornim aktivnostima rekle kako ovo stanje treba mijenjati.

Vijećnica Adela Gosto je rekla kako vijećnicima treba detaljnija analiza poduzeća jer je ona vidjela ''jedno fiktivno poduzeće''.

Kopirati
Drag cursor here to close