Podcast "Imam ideju" #63

VIDEO | Marszalek: Preživjeli smo 2020. pad prometa od 90% i postali jači

Danas je Entrio vodeća regionalna self-service platforma za prodaju ulaznica i registraciju događanja. Godišnje podržava preko 3.500 događanja u regiji Jugoistočne Europe, uključujući raznolike koncerte, konferencije, festivale, predstave, izložbe.
Gospodarstvo / Tvrtke | 21. 03. 2024. u 20:00 Miljenko Buhač | Bljesak.info
Marszalek: Nama je 2020. promet pao za 90 posto, ali smo umjesto bankrota izišli još jači

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gost našeg podcasta IMAM IDEJU, gospodin Berislav Marszalek rođen je u Zagrebu, a kako navodi, oduvijek je bio zaljubljenik u tehnologiju.

Ta ga je strast odvela na Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu, gdje je diplomirao na smjeru automatike.

Osim tehnologije, Berislavu je glazba, posebice sviranje klavira, druga velika ljubav. Te su se dvije strasti spojile 2011. godine kada je, tijekom studentskih dana, pokrenuo projekt Entrio.

Danas je Entrio vodeća regionalna self-service platforma za prodaju ulaznica i registraciju događanja. Godišnje podržava preko 3.500 događanja u regiji Jugoistočne Europe, uključujući raznolike koncerte, konferencije, festivale, kazališne predstave, izložbe i slično.

Sjedište Entrija je u Zagrebu, a tvrtka ima lokalne urede i u Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Prepušten sam sebi

"Bio sam prepušten sam sebi i odluci - pustiti sve ili preuzeti sve na  sebe. Ja sam u početku bio zadužen za tehnički dio, ali onda sam naučio sve i o prodaji, marketingu, paralelno programirao, posjećivao klijente", kaže Marszalek o toj prijelomnoj situaciji kada su partneri izišli iz projekta, a na njemu je ostalo da odluči hoće li sam dalje.

Kaže kako po prirodi nikad ne odustaje pa je zasukao rukava, preuzeo na sebe odgovornost i Entrio je počeo osvajati tržište.

"Shvatio sam da sam kao osoba generalist, dobar u shvaćanju širine. Ono što mi je najviše pomoglo je članstvo u studentskim udrugama i preporučio bih svim studentima da se učlane u udruge", kaže naš sugovornik, napominjući kako je kroz te kanale mnogo putovao i naučio komunicirati, što pomaže u stjecanju samopouzdanja i prvih iskustava.

"Imamo ljude koji strastveno rade, uživaju u tome što rade. Dobar dio tima razumije same događaje i njihovu organizaciju i to nam pomaže da pružimo maksimalno kvalitetne usluge, da se približimo klijentu. Zato nam je bitan karakter osobe koja za nas radi, jer to čini razliku", kaže Marszalek.

Bosna i Hercegovina u odnosu na Europu

Što se tiče ulaska u BiH, odlučili su otvoriti poslovanje na ovom području nešto ranije negoli su planirali, ponajviše zahvaljujući činjenici da su pronašli odličnog lokalnog partnera koji im je predložio suradnju, a pokazalo se vrlo brzo da dobro surađuju, dopunjavaju se i unaprjeđuju ukupno poslovanje Entrija.

"Što se tiče ticketinga i industrije događanja, neke stvari u BiH su možda za jednu razinu iza Zapadne Europe, ali ima i nekih prednosti s druge strane", govori naš sugovornik, objašnjavajući u nastavku razlike između BiH, Hrvatske, Slovenije i Zapadne Europe općenito.

U razgovoru ćete naučiti kako funkcionira platforma self-service, kako organizatori događaja mogu kontrolirati sav svoj posao u vezi s nekim događanjem, dakako zahvaljujući Entriju.

Marszalek se u razgovoru osvrće i na kritično razdoblje pandemije, kad im je promet pao za čak 90 posto i kad su mnogi pomislili da je propast za takve tvrtke neminovnost.

Razbijati strah od neuspjeha

Međutim, Entrio ne samo da je preživio pandemiju nego je iz nje izišao ojača, a poslušat ćete kako im je to uspjelo. 

Ima tu još niz tema, kao što je osvrt na moderno poduzetništvo, startupe, umjetnu inteligenciju i općenito na moderne tehnologije u poslu, s naglaskom na primjenu u ovoj branši.

Ohrabruje mlade ljude, posebice ako se žele okušati kao poduzetnici, da se ne plaše neuspjeha, jer samo upornim pokušavanjem i preuzimanjem rizika možemo računati na uspjeh, kaže on.

Naravno, ovaj krakti tekstualni uvod može vam dati samo neke osnovne smjernice i uputiti vas u temu podcasta, a sve ostale dijelove ove iznimno zanimljive storije otkrit ćete gledanjem i slušanjem podcasta s gospodinom Marszalekom u cijelosti

Video: Marszalek: Nama je 2020. promet pao za 90 posto, ali smo umjesto bankrota izišli još jači
Kopirati
Drag cursor here to close