Šansa za nas

Unatoč skepticima Mostar dobio novi početak

Ovim letom otvorena je dugo najavljivana avionska linija Eurowingsa na relaciji Mostar - Düsseldorf, te je, kako je istaknuo ministar prometa i komunikacija HNŽ Stjepan Krasić, Zračna luka Mostar stavljena u prvi plan.
Gospodarstvo / Tvrtke | 16. 05. 2018. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Putovanje je bilo uspješno i putnici su zadovoljni dočekom u Mostaru'', tim riječima se novinarima u Zračnoj luci Mostar obratio Michael Schaub, pilot prvog zrakoplova Eurowingsa koji je u srijedu, 16. svibnja, iz Düsseldorfa  sletio u Mostar.

Ovim letom otvorena je dugo najavljivana avionska linija Eurowingsa na relaciji Mostar - Düsseldorf, te je, kako je istaknuo ministar prometa i komunikacija HNŽ Stjepan Krasić, Zračna luka Mostar stavljena u prvi plan.

Video: Šampanjac za Eurowings

''Zračna luka Mostar je do sada bila u drugom planu u odnosu na jedan prometni zračni trokut Sarajevo – Dubrovnik – Split. Kako je trend rasta putnika prevelik, kod ovih zračnih luka je postalo na neki način pretijesno i tu svoju šansu traži Zračna luka Mostar. Ono što je važno naglasiti jeste da se mostarska Zračna luka nalazi na jednom sjecištu koridora te su vidovi prometa zastupljeni u servisnom i gravitacijskom području. Ovo je idealan primjer kako u transportnoj infrastrukturi izvršiti kombinirani prijevoz, te je različitost vrsta prometa prednost koju ima Mostar'', rekao je Krasić .

Čestitku na uspostavljenoj liniji uputio je i gradonačelnik Grada Mostara koji je istaknuo kako je ovo jedinstven primjer oko kojeg nije bilo političkih neprilika, što pokazuje da svi  želimo raditi bolje, te da se unatoč skepticima pokazalo da ovo nisu bila prazna obećanja.

''Drago mi je da je ono što smo pričali danas i ostvareno, da to nisu bila prazna obećanja. Ovo je novi početak, nova era turističkog razvoja Mostara i Hercegovine i siguran sam da će ovo doprinijeti ostanku mladih u BiH, da ćemo imati sve više stranih gostiju te da će situacija u našem gradu i županiji biti ekonomski bolja'', rekao je Bešlić.

Svoju podršku  je izrazio i premijer HNŽ, Nevenko Herceg: 

Podsjećamo, zrakoplovi niskotarifne njemačke kompanije Eurowings od ove će godine letjeti prema Mostaru nakon što je grad na Neretvi u listopadu 2017. pobijedio u online natjecanju korisnika Facebooka koji su birali iduće odredište te tvrtke. U završnici su se našli Mostar, talijanski Trapani i irski grad Shannon. Za Mostar je glasalo 37 posto sudionika, za Shannon 33, a za Trapani 30 posto. Mostar je od obustave veze prema Zagrebu prije deset godina ostao bez redovitog leta, a u zračnu luku slijetali su samo charter zrakoplovi uglavnom s turistima za Međugorje.

Kopirati
Drag cursor here to close