Usvojen statut

Ujedinjuje se Vodovod Mostar, nova sistematizacija radnih mjesta

Vodovod Mostar postat će jedinstveno poduzeće, a nakon toga radit će se sistematizacija radnih mjesta.
Gospodarstvo / Tvrtke | 10. 08. 2023. u 09:14 A. Zadro | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodovod Mostar postaje jedinstveno poduzeće. Nadzorni odbor i Skupština ovog poduzeća usvojili su novi statut po kojemu Vodovod Mostar, postaje jedinstveno poduzeće, odnosno da se ujedinjuju se radne jedinice  R1 i R2.

''Usvojen je novi statut i trenutno je u proceduri upisa izmjena u sudski registar'', potvrdio je za Bljesak.info Anton Vidačak, direktor JP Vodovod.

Reorganizacija i sistematizacija

Nakon završetka upisa izmjena u registar, navodi Vidačak, pristupit će se izradi nove organizacije što podrazumijeva i sistematizaciju radnih mjesta.

Sistematizacijom će se, između ostalog, definirati i status i oblik radnih jedinica u okviru jedinstvenog poduzeća.

''Pri izradi nove organizacije, svakako ćemo planirati najbolju praksu kako bi dobili jedinstveno i upravljivo poduzeće'', rekao je Vidačak.

Javna poduzeća ranije nisu imala potpisane ugovore s korisnicima, a početkom mjeseca iz ovog poduzeća su nam rekli kako se u zadnje vrijeme potpisuju ugovori sa korisnicima, prema Zakonu o komunalnim djelatnostima i zahtjevu Mega i nadzornog odbora društva.

''Mi smo to uveli u redovne procedure tako da je novi korisnik dužan zaključiti ugovor s vodovodom. Provodimo i procedure sa starim korisnicima, kojima ponudimo ugovor kada dolaze plaćati račune'', rečeno nam je tada iz Vodovoda.

Nove cijene

Ugovorom se reguliraju međusobna prava, obveze i odgovornosti između pružatelja i korisnika vodnih usluga shodno odredbama Zakona o komunalnim djelatnostima i Odluke o vodoopskrbi i odvodnji.

Pored toga, sve su glasnije najave kako će se na sjednici Gradskog vijeća nakon odmora naći točka o izmjeni cijena vodnih usluga što se prvenstveno odnosi na uvođenje naknada za odvodnju otpadnih voda koja se do sada nije naplaćivala.

Napravljeno je nekoliko prijedloga kojima bi se izvršila korekcija cijene usluge isporuke pitke vode i uvelo plaćanja naknade za odvodnju otpadnih voda u skladu s potrošenim kubnim metrima vode.

Vidačak je ranije za medije rekao, ako bi u Gradskom vijeću bila usvojena cijena koja ne pokriva ekonomsku računicu, Grad Mostar razliku osigurao iz proračuna kako bi se osiguralo nesmetano poslovanje poduzeća.

''U svakom slučaju, korekcija cijene isporuke pitke vode neće biti značajna a uslugu odvodnje otpadnih voda platili bi samo oni građani koji imaju priključak na gradsku kanalizaciju'', rekao je Vidačak.

Također, Grad Mostar planira reorganizirati i druge gradske tvrtke što podrazumijeva i ujedinjenje komunalnih poduzeća.

Kopirati
Drag cursor here to close