Problemi

Mostar: Građani tvrde da cijev pušta 8 godina, Vodovod najavio rješenje

Iz Vodovoda navode kako je projekat ''već napravljen'' i kako predviđa ''ugradnju nove cijevi u trup ceste''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 06. 2023. u 14:59 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U cilju rješenja ovog problema planirana je zamjena predmetne cijevi u sklopu rekonstrukcije puta na potezu Balinovac – Bakšim koju provodi Grad Mostar'', odgovorili su iz mostarskog javnog poduzeća Vodovod na upit o puknuću vodovodne cijevi u mostarskom naselju Ilići a na što su upozorili građani.

Iz Vodovoda navode kako je projekat ''već napravljen'' i kako predviđa ''ugradnju nove cijevi u trup ceste''.

''Sve okolne kuće bi bile priključene na novu cijev čime bi se eliminirao postojeći problem. U tu svrhu čak su nabavljene i nove cijevi, ali smo primorani čekati rekonstrukciju predmetne dionice puta'', navode iz Vodovoda.

Građani pak tvrde da je vodovodna cijev pukla ''prije 7-8 godina''.

''Zadnji put kada smo radili prosvjed radi radova u našoj ulici, skrenuli smo pozornost glavnom revizoru iz firme Vodovod i pred 50 svjedoka je kao bio frapran činjenicom da je vodovodna cijev pukla prije toliko godina i da to nitko nije popravio. Ali pazite sad, to se desilo prije godinu dana i cijev još nije zakrpljena'', naveli su građani.

Ni, iz Vodovoda tvrde kako taj kvar nije toliko ''star''.

''Službi mreže JP Vodovod je poznat problem navedenog kvara. Međutim, ne radi se o kvaru od prije 7-8 godina, nego se u zadnjih 10-tak godina desilo više kvarova (vjerojatno i 10-tak). Radi se o mnoštvu kućnih priključaka na kojima se događaju kvarovi, koji opskrbljuju kuće iznad glavne Iličke ulice. Služba mreže je do sada 10-tak puta otklanjala iste, ali na žalost zbog lošeg i starog materijala predmetnih cijevi, kvarovi se opetovano ponavljaju'', navodi JP Vodovod i dodaje kako će ''kvar biti u planu radova narednih dana, nakon što se završe prioritetniji kvarovi u Gradu Mostaru''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close