Spinovanje

Tko Aluminiju podmeće nove vlasnike? 

Iz Uprave mostarske tvornice su za Bljesak.info rekli kako je riječ ''o čistoj izmišljotini odnosno o medijskom spinu čiji im izvor nije poznat''.
Gospodarstvo / Tvrtke | 29. 08. 2019. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Riječ je o čistoj izmišljotini'', kažu iz Uprave Aluminija za Bljesak.info upitani za komentar o navodima da se u pregovore o preuzimanju tvrtke uključuje švicarski Batagon.

Naime, televizija BN objavila je kako novac koji je bio namijenjen Alumini Zvornik odlazi za spašavanje Aluminija Mostar te navela kako je kompanija Batagon službeno izrazila spremnost da investira u mostarski gigant i spasi ga od propadanja.

''Pismo o namjere bit će uskoro upućeno, a razgovori s rukovodstvom Aluminija i Vladom Federacije BiH o detaljima poslovnog aranžmana već kreću'', navodi bijeljinska televizija uz tvrdnje kako ''dobro upućeni u događanja u Mostaru, tvrde da su velike šanse da razgovori budu brzo i uspješno završeni''.

No, iz Uprave mostarske tvornice su za Bljesak.info rekli kako je riječ ''o čistoj izmišljotini odnosno o medijskom spinu čiji im izvor nije poznat''.

''U ovakvom osjetljivom trenutku u kojem se Aluminij nalazi, medijske podvale ovog tipa samo usložnjavaju ionako tešku situaciju i započete procese na tragu nužnog restrukturiranja tvornice'', rečeno nam je iz Uprave iz koje najavljuju da će se od sad zakonski štititi od ovakvih spinova jer im nanose iznimnu štetu.

Inače, ranije je poslovni portal Capital objavio kako je Batagon preuzeo i više od 20 posto Pavlović banke, što je početak stjecanja kontrolnog paketa. Batagon je već kupio u preuzeo upravljanje hotelom Bistrica na Jahorini, ali je odustao od njegove obnove.

Capital piše kako su iz ove kompanije ranije obznanili kako je Batagon International AG na tržište BiH ušao s jasnim ciljem da unaprjeđuje gospodarsku i poslovnu klimu.

S druge strane, počela su napuštanja mostarske tvornice pa je u srijedu oko 200 ljudi potpisalo da želi otpremnine, a ovih dana očekuje se da ih još stavi potpis na odlazak iz tvornice.

O proizvodnji, koja se najavila odmah nakon gašenja, još nema riječi jer se čeka partner.

 
Kopirati
Drag cursor here to close