Tradicionalna ''Večer s gospodarstvenicima''

Stanje u gospodarstvu u Širokom Brijegu i ŽZH ukazuje na pozitivne trendove

Prema dostupnim podacima, stanje u gospodarstvu u Širokom Brijegu i ŽZH ukazuje na pozitivne trendove
Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 02. 2018. u 21:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnja tema ovogodišnjeg susreta ''Večer s gospodarstvenicima'', koja je održana u širokobriješkom hotelu Park, bila je ''Gospodarstvenici i prostorno planiranje''.

Tom prigodom predstavljen je novi prostorni plan Grada Širokog Brijega za razdoblje od 2012. do 2032. godine, pa je susret bio prilika da se gospodarstvenici informiraju o njegovim glavnim odrednicama, posebice kada su u pitanju gospodarske zone i mogućnosti gradnje novih poslovnih objekata.

Gospodarstvenicima se na početku obratio gradonačelnik Miro Kraljević nakon čega su prezentacije održali Ivan Jurilj iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije te dr. sc. Borislav Puljić.

Također, susret je ujedno bio i prigoda za upoznavanje gospodarstvenika s najnovijim Izvješćem o stanju gospodarstva u Širokom Brijegu i Županiji Zapadnohercegovačkoj te o aktualnim projektima, EU fondovima i mogućnostima za apliciranje projekata od strane poduzetnika.

Prema dostupnim podacima, stanje u gospodarstvu u Širokom Brijegu i ŽZH ukazuje na pozitivne trendove, a ključni pokazatelji su povećanje ukupnog prihoda i broja zaposlenih, odnosno smanjenje broja nezaposlenih.

Kada je riječ o aktualnim projektima, to se prije svega misli na infrastrukturne projekte, projekte uređenja gradskih područja, pojedina prometna rješenja i slično, a koje Grad Široki Brijeg sada realizira ili su pripremljeni za skoru realizaciju.

O značaju projekta brze ceste Mostar – Široki Brijeg – Grude – granica s Republikom Hrvatskom i o utjecaju buduće trase te ceste na lokalno gospodarstvo na ''Večeri s gospodarstvenicima'' govorio je dr. sc. Borislav Puljić, profesor i stručnjak za prostorno planiranje.

Uz većinu lokalnih gospodarstvenika, susretu su nazočili i predstavnici ŽZH i Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem, kao i predstavnici međunarodnih organizacija s kojima Široki Brijeg surađuje u projektima jačanja lokalnog gospodarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close