Prestižna lista

Županija Zapadnohercegovačka u top 10 destinacija malih europskih regija

Svrstavanje na ovu prestižnu listu za Županiju Zapadnohercegovačku predstavlja izravnu preporuku mogućim ulagačima gdje i kako investirati.
Gospodarstvo / Flash | 23. 02. 2018. u 14:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Specijalizirani časopis za izravna strana ulaganja ''FDI Magazine'' svrstao je Županiju Zapadnohercegovačku među top 10 destinacija u kategoriji malih europskih regija budućnosti 2018./2019.

Podaci kojima se raspolagalo pri svrstavanju ŽZH u ovu kategoriju iznjedreni su putem upitnika o stanju gospodarstva i potencijalnih mogućnosti za strana ulaganja kojeg je detaljno ispunio i pripremio Ured za europske integracije pri Vladi Županije Zapadnohercegovačke na čelu s predstojnikom Ivanom Juriljem po Odluci Vlade ŽZH.  

''Ovo priznanje/nagrada će biti dodatni poticaj našoj regiji kako bi postala još više poslovno primamljiva za buduća strana ulaganja'', ističe Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade ŽZH.

Ovo visoko priznanje ostvareno je u okviru natječaja Europski gradovi i regije budućnosti koje su ocjenjivali korporativni i međunarodni investicijski stručnjaci. Bitno je istaknuti kako se donošenje odluke o proglašenju najboljih europskih gradova i regija ocjenjivački tim uzima u obzir kriterije kao što su ekonomski potencijal, isplativost ulaganja, ljudski potencijal, kvaliteta života, prijateljsko poslovno okruženje i postojanje strategije za privlačenje investicija.

Svrstavanje na ovu prestižnu listu za Županiju Zapadnohercegovačku predstavlja izravnu preporuku mogućim ulagačima gdje i kako investirati.

Kopirati
Drag cursor here to close