Gradsko vijeće

Grad Široki Brijeg naplatio više prihoda od planiranog

Gospodarstvo / Novac | 26. 09. 2017. u 12:19 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvorani Gradskog vijeća uz nazočnost 23 vijećnika, a pod predsjedanjem predsjednika Vinka Topića, održana je 10. sjednica Gradskog vijeća Širokog Brijega.

Nakon jednoglasnog usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, usvojena je odluka o usuglašavanju pravnog statusa ''JP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Široki Brijeg'' kao i njegov Statut. Razlog za donošenje ovih odluka ogleda se u usklađivanju Statuta s novim Zakonom o gospodarskim društvima.

Jednoglasno je usvojena Odluka o određivanju građevinskih zemljišta u državnom vlasništvu na području katastarskih općina Lištica, Mokro i Privalj. Nekretnine unutar k.o. Lištica namijenjene su u svrhu izgradnje transformatorskih stanica, dok nekretnine u k.o. Mokro po novoj izmjeri namijenjene su u svrhu izgradnje stambeno-poslovnih objekata. Nekretnina označena kao k.č. 1703/5 k.o. Privalj planirana je zbog izgradnje infrastrukturnog telekomunikacijskog objekta.

Odluka o prodaji nekretnina u svrhu izgradnje stambenih i stambeno-poslovnih objekata također je usvojena jednoglasno. Riječ je o prodaji neizgrađenih građevinskih zemljišta koja se nalaze na području katastarskih općina Dobrič, Dobrkovići, Lištica, Mokro i Uzarići.

Usvojene su Odluke o prodaji nekretnina neposrednom pogodbom i to: JP Elektroprivreda Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne d.d. Mostar i JP HT d.d. Mostar. Građevinska zemljišta su prodana u svrhu izgradnje transformatorskih stanica, odnosno izgradnje infrastrukturnog telekomunikacijskog objekta.

Prijedlog Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist Borislava Ivankovića sina Pave iz Potkraja i Zorana Ljubića sina Miljenka iz Knešpolja usvojeno je većinom glasova.

Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Širokog Brijega od 1.1.2017. do 30.6.2017. godine primljeno je na znanje.

''Izvršenje proračuna Grada Širokog Brijega za prvo polugodište 2017. godine karakterizira naplata prihoda u očekivanim planskim okvirima. Ukupni prihodi izvršeni su 3,2% u odnosu na polugodišnji plan. Strukturni, izvorni prihodi, naplaćeni su više za 5,04% u odnosu na polugodišnji plan, što je solidno, obzirom na prilično realnu planiranu naplatu i ekonomsku situaciju općenito. Primici od potpora nisu odgovorili adekvatno planiranim stavkama, jer smo s viših razina redovno očekivali znatnije realizacije'', obrazložio je pomoćnik gradonačelnika za financije Mate Zadro.

Izvješća o radu: Gimanazije fra Dominika Mandića, Srednje strukovne škole, Prve osnovne škole Široki Brijeg, Druge osnovne škole Široki Brijeg, Osnovne škole Kočerin, Osnovne škole Biograci i Glazbene škole Široki Brijeg usvojena su jednoglasno.

Izvješće o radu i financijsko izvješće Športskog saveza Grada Širokog Brijega za 2016. Godinu podnio je predsjednik Ivan Zeljko. Isto je jednoglasno usvojeno.

Informacije o radu Podružnice za zapošljavanje Široki Brijeg primljeno je na znanje

Kopirati
Drag cursor here to close