Nastavak kreditne linije

Stambeni krediti za mlade i uspješnog poslovanja Union banke d.d. Sarajevo

Union banka d.d. Sarajevo s velikim zadovoljstvom najavljuje kreditnu liniju – Stambeni krediti za mlade i u 2024. godini u rekordnom iznosu od 40.mil KM, koju realizira u suradnji s Vladom Federacije BiH.
Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 04. 2024. u 14:00 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / PR/Union banka d.d. Sarajevo

Stambeni krediti za mlade će se plasirati s rokom otplate do 300 mjeseci i maksimalnim iznosom do 275.000 KM, te kao i ranijih godina po nominalnoj kamatnoj stopi od 2,99% na godišnjem nivou, fiksna do kraja otplate kredita.

I dalje je aktualna dodatna pogodnost u vidu umanjenja kamatne stope za novorođenu i/ili usvojenu djecu od dana podnošenja zahtjeva za kredit, pa tako oni parovi koji u otplatnom periodu dobiju troje djece mogu ostvariti kamatnu stopu i do 2,39%.Više informacija o stambenim kreditima za mlade i početku realizacije kreditne linije zainteresirani mogu potražiti na web stranici: www.unionbank.ba ili poslovnicama Union banke.

Pored ove izuzetne ponude, želimo istaći da je Union banka kao i prethodnih godina, nastavila s rastom aktive, depozita, platnih transakcija, broja klijenata, profitabilnosti i drugih bitnih pokazatelja uspješnog poslovanja. U poređenju s bankarskim sektorom u Federaciji BiH ostvareni su, između ostalog, najveći rast kreditnog portfolija u visini od 17,8%, te pad stope učešća nekvalitetnih kredita u kreditnom portfoliju Banke u 2023.godini na 0,99% a što je jedan od bitnih pokazatelja stabilnog poslovanja i rezultat adekvatnog upravljanja rizicima.

Union banka d.d. Sarajevo je jedina komercijalna banka u većinskom državnom vlasništvu čiji poslovni model nije usmjeren ka maksimiziranju dobiti, već je ista u funkciji razvoja i mogućnosti pružanja što povoljnijih uvjeta kreditiranja i bankarskih usluga putem kojih se doprinosi razvoju domaće privrede, stvaranju boljih uvjeta života za građane i jačanju pozicije jedne od vodećih servisnih banaka za javni sektor u Federaciji BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close