RMU Zenica

Rudari kažu: Plaćamo dug čim se deblokira račun, novac je spreman

Kako je Feni kazao član Sindikata Nijaz Subašić, rudari očekuju da se tijekom dana riješi problem s Gradskom upravom Grada Zenica
Gospodarstvo / Tvrtke | 08. 01. 2019. u 09:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat rudara RMU Zenica sinoć je i službeno donio odluku o stupanju u štrajk tako da zenički rudari, koji su zbog neisplaćenog toplog obroka za studeni prošle godine, jučer odbili u drugoj smjeni sići u sve tri jame, i dalje ostaju na površini.

Kako je Feni kazao član Sindikata Nijaz Subašić, rudari očekuju da se tijekom dana riješi problem s Gradskom upravom Grada Zenica, koja im je u petak blokirala račun zbog prekida isplate duga za naknadu za korištenje komunalnog zemljišta.

''Naše vodstvo, zajedno s menadžmentom firme, ponovo je otišlo u Gradsku upravu, da pokušaju postići dogovor. Gradonačelnik Fuad Kasumović ih jučer nije mogao primiti'', navodi Subašić.

Ističe da su iz objektivnih razloga bili pronađeni obustaviti isplatu duga po sporazumu pa im je zbog duga od milijun KM Grad Zenica odlučio blokirati račun.

''Proteklih 20 godina nitko ništa nije platio, a ovaj menadžment je platio 1,2 milijuna KM. Ne bježi se od plaćanja ni ostataka duga na rate, ali čim se deblokira račun. Novac je spreman'', ističe Subašić, dodajući da rudari žive od tog toplog obroka.

Kopirati
Drag cursor here to close