Dozvola za mostarsku tvrtku

Proizvodnja električne energije solarnim fotonaponskim elektranama na području Grada Mostara

FERK izdala dozvolu za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva VIMAR d.o.o. iz Mostara za sedam proizvodnih postrojenja, te dozvolu za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE.
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 03. 2021. u 14:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK u četvrtak je na redovitoj sjednici izdala dozvolu za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva VIMAR d.o.o. iz Mostara za sedam proizvodnih postrojenja, te dozvolu za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE.

Riječ je o solarnim fotonaponskim elektranama na području Grada Mostara predviđene godišnje proizvodnje 35 MWh (megavatsati), objavili su iz Ferka.

Obnovljena je i dozvola za rad za proizvodnju električne energije gospodarskom društvu Energy d.o.o. iz Kaknja, i to za tri solarne fotonaponske elektrane na području općine Kakanj.

Osim toga, izdane su dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za Gas petrol d.o.o. Tešanj i SV Energija d.o.o. Tešanj, te dozvola za rad (licencija) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om gospodarskom društvu Sliško d.o.o. Žepče.

FERK je usvojio i uputio u postupak opće rasprave devet nacrta dozvola, od čega četiri iz sektora naftnog gospodarstva i pet iz sektora električne energije.

Zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na web stranici www.ferk.ba, a ostavljena je i mogućnost za dostavljanje pisanih komentara na navedene nacrte do 22. ožujka 2021. godine do 10 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu [email protected].

Osim toga, FERK je donio i dva rješenja po žalbi kupaca na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close