ADDIKO BANK SARAJEVO

Počinje Addiko SME akademija, partner projekta EBRD

Addiko Bank Sarajevo i Addiko Bank Banja Luka organiziraju prvu zajedničku SME akademiju u gradovima širom BiH, prijave moguće do 31. kolovoza.
Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 08. 2023. u 16:49 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici malih i srednjih poduzeća iz cijele Bosne i Hercegovine ove godine imaju priliku da sudjeluju u novom programu Addiko Banke, SME akademiji, koja prvenstveno ima za cilj da predstavnicima malih i srednjih poduzeća omogući kvalitetan sadržaj koji će biti koristan za brojne izazove sa kojima se biznisi susreću prilikom svakodnevnog poslovanja.

Akademija počinje 6. rujna i bit će u potpunosti besplatna za sve sudionike, a održavat će se u pet gradova: Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Tuzla i Doboj.

"U skladu sa našim strateškim opredjeljenjima, kroz različite projekte podržavamo razvoj poduzetništva u Bosni i Hercegovini, naročito u dijelu malih i srednjih poduzeća koja imaju značajnu ulogu u ekonomskom prosperitetu svake države. Veliko mi je zadovoljstvo što će Addiko banka za više od stotinu sudionika omogućiti izuzetno kvalitetan edukativni sadržaj, ali i mogućnost umrežavanja i razmjene iskustava poduzetnika iz različitih djelatnosti.“, istakao je Jasmin Spahić, Predsjednik Uprave Addiko Bank Sarajevo.

Značaj projekta Addiko SME Akademije na tržištu Bosne i Hercegovine prepoznala je i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) koja će biti sponzor ovog projekta.

Sudionici će od početka septembra do 21. prosinca imati priliku da se tokom šest modula educiraju iz oblasti liderstva i komunikacije, razumijevanja financijskih koncepata, digitalne transformacije i razumijevanja ESG koncepta, upravljanja stresom, internog poduzetništva i inovacija u poslovanju, a imat će priliku i da unaprijede svoje prezentacijske vještine.

Program je primarno namijenjen donosiocima odluka u malim i srednjim poduzećima, a sudjelovati mogu klijenti Addiko Banke, ali i oni koji to nisu.

Svi zainteresirani predstavnici malih i srednjih poduzeća na ovogodišnju Addiko SME akademiju mogu se prijaviti online, putem LINKA gdje mogu saznati i više detalja o samom projektu. Proces selekcije prijavljenih kandidata će vršiti stručni konzultanti i predavači odabrani od strane Addiko banke i EBRD-a, a koji se mogu pohvaliti višegodišnjim iskustvom u radu sa malim i srednjim poduzećima.

Kopirati
Drag cursor here to close