Odvojene tvrtke

Pepco pojasnio: Stanje 'Steinhoff International Holdingsa' neće utjecati na naše poslovanje

Kompanija "PEPCO", koja posluje u 20 zemalja u Europi, postigla je svoj uspjeh i nastavit će ga ostvarivati uz veliku podršku naših vijernih kupaca, snažan novčani tok i pozitivan bilans stanja.
Gospodarstvo / Tvrtke | 31. 07. 2023. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 26. srpnja 2023. godine smo obaviješteni o financijskim poteškoćama "Steinhoff International Holdingsa", kako bismo spriječili dalje špekulacije, obavještavamo Vas da stanje 'Steinhoff International Holdingsa' neće utjecati na poslovanje 'Pepco N.V.'. Grupa (PEPCO)", priopćeno je iz Pepca.

Pročitajte još

Kako ističu, kompanija "PEPCO" već nekoliko godina posluje kao neovisna uspješna kompanija s vlastitim financiranjem i jakim bilansom odvojenim od Steinhoff International Holdings-a.

"U srpnju 2023. godine, kompanija PEPCO je najavila dalji strateški napredak, nastavljajući snažan rast prihoda i profita – vođen strategijom širenja lanca prodavnica – prihodi za 9 mjeseci porasli su za 19,3% uz konstantan rast, dostigavši 4,2 milijarde eura", istaknuli su.

Kompanija "PEPCO", koja posluje u 20 zemalja u Europi, postigla je svoj uspjeh i nastavit će ga ostvarivati uz veliku podršku naših vijernih kupaca, snažan novčani tok i pozitivan bilans stanja.

"U lipnju 2023. godine grupa je uspješno završila refinansiranje duga, napravivši prvu emisiju obveznica u vrijednosti od 375 milijuna eura, što je naišlo na veliko zanimanje međunarodnih i poljskih investitora, a vrijednost upisa bila je višestruko veća od ponude", priopćili su.

Nakon uspješnog izdanja obveznica, "PEPCO" je dobio pozitivne ocjene od tri vodeće rejting agencije - Fitch, S&P i Moody's, koje su zabilježile snažno poslovanje i zdrav organski profil rasta - kao rezultat programa razvoja lanca trgovina, obima i atraktivnosti ponude u segmentu vrijednosti.

Kopirati
Drag cursor here to close