Jedinstvene pogodnosti za SME klijente

Novi proizvod Addiko Bank Sarajevo i Wiener osiguranja VIG

Key Man Protection dostupan je kao instrument osiguranja kredita svim vlasnicima i/ili drugim visokopozicioniranim menadžerima malih i srednjih poduzeća s ciljem neometanog odvijanja poslovanja i istovremenog urednog servisiranja kreditnih obaveza.
Gospodarstvo / Tvrtke | 17. 05. 2023. u 10:54 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Addiko Bank Sarajevo i Wiener osiguranje VIG proširili su suradnju u segmentu ponude za pravna lica sa fokusom na SME klijente. Rezultat te suradnje jeste novi proizvod “Key Man Protection” odnosno “Osiguranje ključne osobe” čija je svrha unaprijediti suradnju klijenata sa Bankom uz povećanje vrijednosti banko proizvoda inovativnim osiguravajućim rješenjima.

Već prvog dana predstavljanja u poslovnicama Addiko Bank Sarajevo, zabilježeno je znatno interesiranje za ovim posebno dizajniranim proizvodom. “Kontinuirano radimo na unapređenju naše ponude za SME klijente kako bismo im omogućili jednostavnije i ugodnije poslovanje sa Bankom. Vrlo često, posebno kod manjih poduzeća, zdravstvene poteškoće ključnih ljudi mogu prouzrokovati smetnje u poslovanju, imajući u vidu da su oni nosioci većeg dijela odgovornih funkcija u firmi. Namjera ovog proizvoda je da prevaziđemo te izazove i omogućimo nesmetano djelovanje poslovanja u takvim okolnostima.”, istakao je Denis Omeragić, direktor sektora Upravljanja proizvodima u Addiko Bank Sarajevo.

Key Man Protection dostupan je kao instrument osiguranja kredita svim vlasnicima i/ili drugim visokopozicioniranim menadžerima malih i srednjih poduzeća s ciljem neometanog odvijanja poslovanja i istovremenog urednog servisiranja kreditnih obaveza.

Polisa osiguranja ključne osobe se ugovara sa fiksnom osiguranom sumom uz overdraft, anuitetne i revolving kredite po čemu se ovaj proizvod ističe na bh. tržištu. Naime, u slučaju smrti ključne osobe, osiguranje isplaćuje kompletan iznos odobrenog kredita, točnije nedospjeli dio glavnice kredita isplaćuje banci, dok ostatak iznosa do visine osigurane sume isplaćuje pravnom licu. Polisa osiguranja prati period otplate kredita uz premiju koja ovisi od visine sume osiguranja odnosno iznosa kreditnog zaduženja, a maksimalno do 100 hiljada KM. „Key Man Protection“ zapravo kombinira komponente osiguranja od posljedica nesretnog slučaja kao i smrti iz bilo kog razloga, kazali su iz Wiener osiguranju VIG napominjući da je ovaj proizvod moguće ugovoriti u poslovnicama Addiko Bank Sarajevo.

“Pojedinačna rješenja u slučaju neželjenih okolnosti na koje nemamo utjecaja nekada nisu dovoljna da odgovore na sve izazove poslovanja sa kojima se susreću mala i srednja poduzeća. “Key Man Protection” je instrument osiguranja koji štiti u tom slučaju jer objedinjuje sve potrebe za očuvanjem poslovanja. Zadovoljstvo nam je što smo u suradnji sa Addiko Bank Sarajevo ponudili ovaj proizvod bh. kompanijama”, istakao je Edin Ćerimagić, Direktor Centralne prodaje i banko biznisa.

Više informacije o ovom jedinstvenom proizvodu na našem tržištu i procesu ugovaranja osiguranja moguće je dobiti u poslovnicama Addiko Bank Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close