Elektroprivreda BiH

Odobreno 7,4 milijuna KM za Rudnik "Zenica"

RMU "Zenica" se obvezao na proizvodnju 35.000 tona uglja mjesečno, što će olakšati osiguranje potrebnih količina za rad TE "Kakanj".
Gospodarstvo / Tvrtke | 29. 08. 2023. u 11:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoimenovana Uprava JP Elektroprivreda BiH u utorak je, na prvoj sjednici, odobrila za RMU "Zenica" avansno plaćanje dijela ugovorenih količina uglja u iznosu 7,4 milijuna KM, s ciljem izmirenja obveza prema uposlenicima Rudnika za lipanj i srpanj 2023. godine te deblokade računa i ponovnog pokretanja proizvodnje koja je u potpunosti obustavljena 25. srpnja.

Kako se ističe u priopćenju Elektroprivrede BiH, RMU "Zenica" se obvezao na proizvodnju 35.000 tona uglja mjesečno, što će olakšati osiguranje potrebnih količina za rad TE "Kakanj", osigurati osnovu za povrat dobivenog avansa i omogućiti kontinuitet u proizvodnom procesu.

Imajuću u vidu skori period nižih temperatura koje otežavaju uvjete za eksploataciju, Uprava JP Elektroprivreda BiH smatra da je nužno poduzeti mjere i aktivnosti za povećanje isporuka uglja iz svih rudnika Koncerna, preduprijediti obustave rada i omogućiti nesmetani rad tremo postrojenja, očuvati integritet elektroenergetskog sustava, kao i stabilno osiguravanje kupaca.

Kopirati
Drag cursor here to close