ZZO obavještava

Od ove godine: Markicu možete kupiti i u naselju Rudnik

Od ove godine premiju osiguranja osiguranici ZZO HNŽ mogu pribaviti i na izdvojenom šalteru Područnog ureda Mostar na Rudniku...
Gospodarstvo / Tvrtke | 20. 12. 2023. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije/kantona vrši redovitu distribuciju premije osiguranja koja će trajati do 29. veljače 2024. godine.

Pored pet već poznatih lokacija u Gradu Mostaru od ove godine, po prvi put, premije osiguranja osiguranici mogu pribaviti i na izdvojenom šalteru Područnog ureda Mostar u Ulici Blajburških žrtava – naselje Rudnik. U istom je smješten i šalter HP Mostar tako da osiguranici mogu na jednom mjestu uplatiti i evidentirati premiju.

Kao i ranijih godina, uplata premije osiguranja vrši se isključivo kod organizacija za obavljanje platnog prometa (banka, pošta, poštanski šalter u područnim uredima Zavoda) na depozitni račun ZZO HNŽ broj: 5550000004873298 (Vrsta prihoda 722 611).

Nakon izvršene uplate premije osiguranja, osigurane osobe su dužne istu evidentirati u Područnim uredima Zavoda ili kod radnika Zavoda koji su za vrijeme redovite distribucije smješteni u poštanskim uredima u Mostaru, Čitluku i Neumu.

Posebno bi naglasili pogodnost za osigurane osobe tj. mogućnost podnošenja zahtjeva za evidentiranje uplaćenih premija putem web stanice Zavoda https://www.zzo.ba/hr/uplata-premije .

Cijena premije osiguranja i ove godine iznosi 20 KM, a istu mogu kupiti sve punoljetne osigurane osobe koje posjeduju zdravstvenu iskaznicu/legitimaciju.

Osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite (kupovine premije osiguranja) oslobođena su djeca do navršenih 18 godina života i dragovoljni darivatelji krvi i to:
- dragovoljni darivatelji krvi koji su, tijekom života, krv darivali deset (10) i više puta pod uvjetom da su krv darivali u 2023. godini najmanje jednom,
- dragovoljni darivatelji krvi koji su krv darivali pedeset (50) i više puta, trajno su oslobođeni plaćanja participacije, odnosno kupovine godišnje premije osiguranja.

Kopirati
Drag cursor here to close