Novalić, Milićević i Džindić u Pločama

NTF d.o.o. sastavni dio energetskog kompleksa FBiH

Bila je ovo prilika da čelnici OTF-a i NTF-a delegaciju Vlade Federacije BiH upoznaju s trenutnim poslovanjem.
Gospodarstvo / Tvrtke | 16. 12. 2021. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni premijer Fadil Novalić, zamjenica premijera i federalna ministrica finansija/financija Jelka Milićević i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, posjetili su danas, Naftne terminale d.o.o. u Pločama (NTF), gdje je održan sastanak s predstavnicima Uprave NTF-a i Operatora-Terminala Federacije (OTF), predsjednikom Uprave NTF-a Josipom Tomićem i članicom Uprave NTF-a Edinom Razić, predsjednikom Uprave OTF-a Hermedinom Zornićem i članom Uprave OTF-a Slavenom Zeljkom, kao i predsjednikom i zamjenikom predsjednika NO NTF-a i članom NO NTF-a Romeom Zelenikom i Amerom Salihovićem.

Na sastanku su sudjelovali i rukovoditelj terminala NTF-a Žarko Gujić, rukovoditelj Službe razvoja i investicija NTF-a Krešimir Vejić, i rukovoditelj komercijalne službe NTF-a Vladimir Dragin.

Bila je ovo prilika da čelnici OTF-a i NTF-a delegaciju Vlade Federacije BiH upoznaju s trenutnim poslovanjem. Istaknuto je da Vlada Federacije BiH nastavlja podržavati razvoj NTF-a d.o.o. Ploče, a čelnici NTF-a i Operatora-Terminali Federacije zahvalili su Vladi FBiH na dosadašnjoj potpori.

NTF d.o.o. Ploče, strateški je važan sastavni dio energetskog kompleksa Federacije BiH. Njihova osnovna djelatnost su skladištenje, ukrcaj, iskrcaj, prekrcaj i prenos nafte i naftnih derivata. Terminali tekućih tereta NTF-a površine su 15 hektara sa ukupno 81.250 kubnih metara zapremine.

NTF ima značajan geostrateški i privredni položaj, te svoju ulogu u poboljšanju sigurnosti snabdijevanja tržišta naftnim derivatima kao strateške robe kroz planiranje, regulaciju tržišta, plasman, kvalitetu i kontrolu naftnih derivata za potrebe vlasnika Federacije BiH uz poseban fokus na zaštitu okoliša.

Kopirati
Drag cursor here to close