Potencijal prepoznao i Rimac

Mostarska tvrtka dobila priznanje "Utjecajne zvijezde" središnje Europe

"Utjecajna zvijezda" je posebna klasifikacija tvrtki koje uspješno povezuju izvrsne proizvode/usluge s pozitivnim utjecajem na barem jedno od sljedećeg: društvo, poslovanje, inovativnost, okoliš i raznolikost.
Gospodarstvo / Tvrtke | 26. 11. 2023. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh. tvrtka Rolla koju je osnovao mostarski poduzetnik Igor Krezić, a u koju je investirao i Mate Rimac, proglašena je jednom od "utjecajnih zvijezda" tehnološke scene središnje Europe, piše BiznisInfo.ba.

Ovo priznanje dodijelila joj je ugledna međunarodna konsultantsko-revizorska kuća Deloitte.

50 najbrže rastućih 

"Utjecajna zvijezda" je posebna klasifikacija tvrtki koje uspješno povezuju izvrsne proizvode/usluge s pozitivnim utjecajem na barem jedno od sljedećeg: društvo, poslovanje, inovativnost, okoliš i raznolikost.

Deloitte je objavio listu 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u središnjoj Europi. No, među njima nema nijedne tvrtke iz BiH.

Osim Rolle koja se našla na spomenutoj listi "utjecajne zvijezde", iz naše zemlje se spominje i tvrtka Evolt koju je Deloitte stavio na sporednu listu 50 kompanija koje ne ispunjavaju uvjete da budu među prvih 50, ali su zaslužile da ih se s pažnjom prati.

Podsjetimo, Rolla je tehnološki start-up iz Bosne i Hercegovine koji je osnovao poduzetnik Igor Krezić, a koja je prikupila 6,3 milijuna eura u početnoj rundi financiranja koja se smatra jednom od najvećih početnih rundi u fitnes tehnologiji na ovim područjima.

Fitness platforma

Rundu su vodili poduzetnici koji su vrlo poznati u investicijskim krugovima – Mate Rimac, hrvatski poduzetnik i izvršni direktor Rimac grupe, i Hellen's Rock, obiteljski ured Sache Dragića (osnivača Superbet grupe).

Rolla je gamificirana fitness platforma, a omogućava i vježbanje u virtualnom svijetu, slično aplikacijama za vježbanje bicikla u zatvorenom prostoru kao što su Zwift ili TrainerRoad.

"Dva faktora koja su me dovela do toga da budem dio Rolle su Igor Krezić i važnost zdravlja u modernom društvu. Svjedok sam koja je poduzetnička čuda Igor stvorio u prošlosti, koja su još impresivnija s obzirom na to gdje su i pod kojim okolnostima nastala. U isto vrijeme, čvrsto vjerujem da će zdrav način života vođen podacima postati sve važniji za ljude širom svijeta. Vidim i nedostatak odgovarajućeg sveobuhvatnog rješenja za pomoć ljudima da žive ovako zdravim načinom života. Siguran sam da su Igor i njegov tim na putu da upravo to isporuče", kazao ranije je Rimac.

Kopirati
Drag cursor here to close